Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

"Українська партія" заходить рівноправним партнером до "Громадянської позиції", – Канівець

Ми заходимо рівноправним партнером до "Громадянської позиції". До керівництва нового об’єднання увійдуть наші представники, а на об’єднавчому з’їзді делегати від "Громадянської позиції" та "Української партії" становитимуть 50 на 50. Про це заявив голова ЛКО "Українська партія" Олег Канівець.

Канівець розповів, що "Українська партія" давно перебуває у переговорному процесі щодо створення єдиного опозиційного фронту. За його словами, впродовж 2011 року УП була однією з ініціаторів об’єднання опозиційних сил. «Велися переговори з "Нашою Україною", безпосередньо з Наливайченком, з партією Кириленка «За Україну», був навіть підписаний відповідний меморандум, а також з Анатолієм Гриценком та низкою інших демократичних сил. Ми навіть відгукнулися на пропозицію Тимошенко з СІЗО про те, щоб для об’єднання опозиції було обрано нейтральну політичну силу. Ми заявили, що такою силою може бути "Українська партія", – заявив Канівець.

Об’єднання з "Громадянською позицією" Олег Канівець називає яскравим прикладом дії. «Сьогодні є чимало заяв про об’єднання, на кшталт спільного списку. Але це лише заяви без дії», – додав політик.

«Ми готові діяти у межах об’єднаної опозиції, щоб вийти на формат єдиного кандидата від опозиції в мажоритарних округах. Це ж стосується і списку… Комплімент Гриценкові. Він послідовний, цілеспрямований. Сьогодні це корисні риси. Закликаємо й інших до реального об’єднання», – заявив Канівець.

Олег Канівець також повідомив, що у Львівській крайовій організації "Української партії" звістку про об’єднання з "Громадянською позицією" Анатолія Гриценка сприйняли з розумінням. «В обласній організації це обговорили. Висновок такий – будемо міцнішими», – розповів Канівець.

Нагадаємо, Громадянська позиція та Українська партія мають намір провести 31 березня об'єднавчий з'їзд. Про це у блозі на УП написав Анатолій Гриценко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ