Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Хто несе відповідальність за громадські простори Львова?

Гал-інфо поцікавилася у заступника міського голови Львова з питань розвитку Андрія Москаленка, хто має слідкувати за громадськими просторами міста після їх офіційного відкриття?
Фото: Гал-інфо

Нагадаємо, 17 лютого Львівська міська рада анонсувала, що між вулицею Винниченка й оборонним муром ансамблю Бернардинів облаштують громадський простір. Проте як показує дослідження наших журналістів деякі з уже відкритих у Львові громадських просторів втрачають свій першочерговий стан, і деколи незрозуміло, хто має ними опікуватись в подальшому. Про те, хто має доглядати громадські простори Гал-інфо поцікавилась у заступника міського голови Львова з питань розвитку Андрія Москаленка.

“Не можна до кожного громадського простору в місті приставити людину, яка буде цілодобово слідкувати за ним. Тому ми зараз робимо більший акцент на програми співфінансування міста і мешканців. Коли люди дають гроші на реконструкцію балкону чи на вікно, чи на громадський простір, коли вони співфінансують хоча б копійку, вони тоді за цим слідкують. Крім того, зараз розробляється деталізована механіка взяття на баланс міста і утримання громадських просторів. Це стосується і дитячих майданчиків, і спортивних майданчиків зокрема”, - пояснив пан Андрій.

Також, як зазначив Андрій Москаленко, якщо районні адміністрації не справляються з прибиранням та доглядом громадських просторів, то дієвими є звернення на гарячу лінію міста Львова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ