Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Ігор Насалик: вугільна галузь є пріоритетною, це енергетична безпека держави

Сьогодні, 21 квітня, Ігор Насалик взяв участь у засіданні Громадської ради при Міненерговугілля України. Основне питання, яке було внесене до порядку денного, - обговорення пропозицій до проекту Закону України «Про ринок електричної енергії України». Про це повідомили в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України.

У вступному слові Міністр ознайомив членів Громадської ради із своїм баченням подальшого розвитку паливно-енергетичного комплексу. Зокрема, звернув увагу на важливість розвитку вугільної галузі: «Вугільна галузь є пріоритетною, це енергетична безпека нашої країни», - наголосив Міністр та повідомив, що у вівторок на засіданні Ради реформ планує презентувати Концепцію реформування вугільної галузі, яка не передбачатиме огульного закриття шахт. Також запевнив, що шахта «Нововолинська» № 10 буде обов’язково добудована. «Наше завдання – зберегти вугільну галузь по максимуму», - наголосив Міністр.

Одним із завдань Міністерства, за словами Міністра, є вихід на експортний ринок, зокрема експорт електроенергії до Білорусі та Молдови, що дасть можливість використовувати вітчизняне вугілля, якого в Україні в достатній кількості, а також мати чималі надходження до державного бюджету. «ТЕС і ТЕЦ – це також і вугільна галузь, а разом з тим і вирішення питань робочих місць, збуту вугільної продукції», - наголосив Ігор Насалик.

Міністр закликав представників громадськості до подальшої співпраці: «Мені дуже важливий ваш незаангажований погляд на дії Міністерства, ваша порада, можливість поради та її реалізації». Також висловив сподівання на підтримку у впровадженні реформ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ