Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Іноземці масово їдуть до Канади за вакциною від мавпячої віспи

Через брак вакцини проти віспи мавп у Сполучених Штатах тисячі іноземців, включаючи американців, їдуть до Монреалю, щоб зробити щеплення.

Про це УНН пише з посиланням на AFP.

Столиця провінції Квебек, розташована приблизно за 70 км на північ від кордону зі США, вирішила зробити вакцину доступною для всіх.

Влада Монреалю вирішила запропонувати вакцину всім тим, хто перебуває у групі ризику, щоб зупинити поширення вірусу.

З моменту початку кампанії з вакцинації в середині травня, коли були виявлені перші випадки мавпячої віспи, в Монреалі було щеплено 18 500 осіб, 13% з яких були іноземцями.

Мета полягає в тому, щоб вакцинувати близько 75-80% населення, зокрема чоловіків, які мають статеві контакти з чоловіками або з кількома партнерами.

У західній провінції Британська Колумбія органи охорони здоров'я минулого тижня вирішили, що більше не пропонуватимуть вакцину іноземцям, пославшись на обмежені запаси і той факт, що вона стає дедалі доступнішою у Сполучених Штатах.

Зіткнувшись із нестачею доступних доз вакцини, американські органи охорони здоров'я у вівторок санкціонували нову процедуру ін'єкції, яка дозволить щеплювати вп'ятеро більше людей тією самою кількістю препарату.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ