Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Intellias відкриває лабораторію IntelliMapLab для студентів ЛНУ

Глобальна ІТ-компанія Intellias відкрила науково-практичну лабораторію IntelliMapLab у Львівському національному університеті ім. І. Франка.

У цьому інноваційному просторі спеціалісти Intellias навчатимуть студентів створювати карти для навігаційних систем автомобілів.   

Урочисте відкриття лабораторії відбулось 11 жовтня – у День університету. 

Лабораторію створили на базі однієї із університетських аудиторій і обладнали сучасною технікою для комфортного освітнього процесу. IntelliMapLab передбачає 25 робочих місць для студентів і лектора.  

Лабораторію відвідуватимуть студенти технічних спеціальностей, які стали учасниками спільної освітньої програми ЛНУ та Intellias. У межах однойменного навчального проєкту IntelliMapLab студенти отримають теоретичні знання та практичний досвід, створюючи карти у форматі NDS (Navigation Data Standard) для навігаційних систем автомобілів. 

“Майбутнє ІТ-сфери в Україні визначатимуть талановиті спеціалісти, які сьогодні на початку своєї кар’єри. Ми в Intellias вважаємо нашою місією допомагати їм отримати саме ті знання, які надихатимуть їх на професійне зростання. Intellias є одним із лідерів автомотів-індустрії. Студенти матимуть можливість вчитися на досвіді наших спеціалістів, ставати впевненішими у своїх силах та продовжувати розвиватися у цій сфері”, – Роман Гапачило, VP, Talent Management в Intellias.

Навчальна програма складається з двох частин – Training lab та Product lab. Теоретична частина Training lab тривалістю у два місяці передбачає лекції від експертів Intellias. Протягом практичної частини Product lab команди студентів під менторством спеціалістів Intellias виконуватимуть технічні завдання, працюючи над реальним проєктом в agile-командах. 

“Освітній проєкт IntelliMapLab – простір для студентів, у якому хочеться навчатись і зростати. Саме тут ментори Intellias допомагатимуть їм працювати над рішеннями, які визначають майбутнє автомобільної галузі. Наші інженери розробляють програмне забезпечення, яке використовується в понад 179 млн автомобілів по всьому світу. Учасники курсу отримають не лише унікальні знання: найкращі з них матимуть можливість продовжити свій кар’єрний шлях в Intellias”, – В'ячеслав Слєпцов, Senior Delivery Director в Intellias, один із авторів програми.

Це не єдина освітня можливість для студентів, яку ініціював Intellias цієї осені. Разом з Українським Католицьким Університетом компанія запустила ще одну навчальну програму IntelliDrive. Студенти третього та четвертого курсів факультету прикладних наук УКУ навчатимуться у експертів Intellias Embedded-розробці. Учасники програми IntelliDrive отримають можливість працювати над власними рішеннями для Intellias Automotive Kit – портативної цифрової панелі приладів для автомобілів. 

Компанія щороку запускає навчальні проєкти та регулярно проводить тематичні вебінари Від 2021 року в Intellias працює освітній хаб IntelliStart, що дає можливість безкоштовно вивчати актуальні технічні напрями. У 2022-2023 роках Intellias успішно реалізував програму Junior Stream, учасники якої фокусувалась на вивченні Java та Scala.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ