Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Студенти-журналісти Львівського університету зможуть проходити практику у Польщі

Факультет журналістики ЛНУ ім. Івана Франка підписав угоду зі Щецинським університетом про проходження журналістської практики українськими студентами у Польщі.
Фото факультету журналістики ЛНУ ім. Івана Франка

Угоду підписали в рамках зустрічі делегації Львівського університету з представниками влади Щецинського університету (Польща). Українська та польська сторони обговорили перспективи подальшої науково-освітньої співпраці навчальних закладів та підписали договір щодо проходження журналістської практики українськими студентами у Польщі.

Українську сторону представляли заступниця декана факультету журналістики доцентка Наталія Шайда, завідувач кафедри теорії і практики журналістики доцент Мар’ян Лозинський, доцент кафедри української преси, шеф-редактор журналу «Універсум» Олег Романчук. Зустрічали українську делегацію ректор Щецинського університету професор Вальдемар Тарчинський та проректором з наукової роботи цього ж вищого навчального закладу професор Анджей Скрендо. 

Зазначимо, що зустріч відбулась в межах тристороннього Міжнародного наукового семінару “Громадянське суспільство і розвиток демократії. Виклики для журналістської освіти”, який тривав з 23 по 24 травня 2024 року. 

Семінар відбувся за участі науковців і журналістів-практиків провідних медіа Польщі, Німеччини та України. Зокрема, учасниками конференції були представники таких медіа, як «Радіо Свобода», «Frankfurter Allgemeine Zeitung», «Deutsche Welle» та ін. 

Тема війни і розвитку громадянського суспільства була наскрізною у всіх секціях семінару. Під час конференції були також порушені важливі питання розвитку журналістської освіти, свободи слова і реалізації професійних обов’язків журналіста в умовах війни. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ