Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

iPhone 14 – що відомо про новинку від Apple

“Яблучні” смартфони від купертинського виробника користуються заслуженою популярністю, адже є високотехнологічними, престижними та багатофункціональними пристроями, про які мріють практично всі.

Великий попит стимулює Apple не зупинятися на досягнутому, відтак щороку прихильникам бренда презентують новенькі пристрої, від яких перехоплює подих.

На черзі - Apple iPhone 14, який, на думку експертів, стане досить успішною моделлю з топовими технічними параметрами. Хоча достовірних даних про те, яким саме буде смартфон, на разі нема, однак численні інсайдери та авторитетні видання вже встигли пролити світло на деякі ключові особливості преміального гаджета.

Надпотужний процесор

За словами численних джерел, Про-версія апарата скоріш за все отримає новенький восьми ядерний чипсет А16 Bionic, у той час як стандартна версія збереже все той же А15, яким комплектували “тринадцятки”.

Доповнять процесор Айфон 14 8 Гбайт оперативної пам’яті, а все це буде працювати під керуванням операційної системи iOS 16.

Оновлені фото та відеоможливості

Новинка Apple отримає значно покращені камери, які, між іншим, зможуть знімати відеоролики в роздільній здатності 8К. Крім того, об’єктиви стануть дещо більшими, але помітно менше виступатимуть від корпусу.

Зменшена «моноброва»

Змін зазнає і фронтальна частина девайса – знаменита «моноброва» значно зменшиться і взагалі змінить форму – нагадуватиме своєрідну капсулу. Хоча як воно виглядатиме насправді – стане зрозуміло безпосередньо на презентації, яку запланували на вересень (хоча події навколо Тайваню можуть внести певні корективи).

Збільшена автономність

Подейкують, що час роботи пристрою в автономному режимі збільшиться щонайменше на 20%. Це, безперечно, не може не порадувати, адже питання автономності завжди було актуальним для пристроїв бренда з Купетино.

Інший порт

Замість звичного порта Lightining новинка обзаведеться популярним USB Type C, хоча звичайна версія може зберегти старий розєм.

Крім цього, модель отримає:

  • Захист від вологи та пилюки;
  • Достатні вибір колірного оформлення корпусу;
  • Високий рівень енергоефективності.

Чим саме зможе здивувати «яблучний» iPhone 14 дізнаємось вже незабаром – під час офіційної презентації новинок. Ця подія дасть остаточні відповіді на запитання щодо того, яким саме буде «чотирнадцятий» Айфон. Маємо надію, всі сподівання прихильників бренда – справдяться.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ