Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ісландія працює над спрощенням візового режиму з Україною – Валгердур Сверрісдоттір

„Не треба довго розглядати політичну карту Європи для того, щоб побачити вигідне розташування Львова, — заявила сьогодні, 9 листопада, під час прес-конференції міністр закордонних справ Ісландії Валгердур Сверрісдоттір. - Це мій перший візит в Україну, однак не перший візит нашої бізнес-делегації: перший раз представники ісландського бізнесу відвідали Україну три роки тому. Результатом тодішньої поїздки стало інвестування в банк „Львів” ісландських коштів. Звичайно, що під час першого візиту не може бути підписано жодних договорів, жодних угод, тому я вважаю, що ми поклали початок двостороннім відносинам, які надалі лише поглиблюватимуться. Сьогодні Ісландія працює над спрощенням візового режиму з Україною”.

Вона відзначила, що Ісландія не є членом ЄС, однак є учасником Шенгенської угоди і також міністр закордонних справ Республіки Ісландія висловила сподівання, що Львів прийматиме „Євро-2012”, оскільки повністю на це заслуговує.
Валгердур Сверрісдоттір зазначила, що Львів було обрано тому, що вже є досвід співпраці із банком „Львів” та інвестування коштів.
Нагадаємо, міністр закордонних справ і зовнішньої торгівлі Республіки Ісландія Валгердур Сверрісдоттір перебуває в Україні з офіційним візитом з 5 листопада.
Дипломатичні відносини між України та Республікою Ісландії встановлені ще 30 березня 1992 року, а на початку жовтня 2003 року було відкрите Почесне консульство Ісландії у Києві.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ