Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Із Львівщини стартує благодійний вечір для підтримки експозиції Музею Голодомору у Києві

20 листопада у Львівській національній опері відбудеться благодійний мистецький вечір. Усі кошти передадуть для підтримки основної експозиції Музею Голодомору, що будується в Києві.
фото - пресслужба ЛОДА

Про це інформує пресслужба ЛОДА.

Львівщина стала першою областю, яка підтримала ідею  Міжнародного благодійного фонду Музею Голодомору щодо проведення мистецьких вечорів, які об’єднають благодійників музейного комплексу.

До ініціативної групи з підготовки мистецького вечора у Львові увійшли представники місцевої влади, підприємці Львова та Львівщини, відомі громадські та культурні діячі.  Сьогодні в межах засідання обговорили ключові організаційні моменти.

"Починаючи з травня 2021 року, спільно з представниками львівської бізнес-еліти, митцями та лідерами громадської думки, ми розпочали роботу з підготовки благодійного мистецького вечора «Що загинуло – Воскресне» у Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької. Ця подія має закласти фундамент постійної фінансової підтримки Музею Голодомору і продовжити традицію меценатства для знакових культурних проєктів України.  Це важливий проект для вшанування мільйонів невинних жертв Голодомору. Будівництво Музею Голодомору визнано одним із пріоритетних проєктів у гуманітарній політиці України. Переконаний, що всі ми докладемо максимум зусиль, аби створення експозиції Музею Голодомору стало насправді нашою спільною відповідальністю", - наголосив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Як зазначили представники ініціативної групи, з травня 2021 року підприємці Львова та Львівщини вже активно долучилися до фінансування проєкту творення основної експозиції Музею Голодомору. Зокрема, свої перші благодійні внески на загальну суму в 1 млн. 400 тисяч гривень зробили ТЗОВ «Винниківська тютюнова фабрика», ПРАТ «Львівський холодокомбінат» і деякі підприємці. Також у 2020-2021 роках вагомими внесками проєкт підтримали й міжнародні компанії – лідер українського IT-ринку компанія SoftServe та міжнародна поштово-логістична компанія Meest.   

"З 2016 року, коли Україна повернулася до будівництва другої черги меморіального комплексу пам'яті жертв Голодомору – власне Музею Голодомору, цей статусний проєкт втілюється на засадах державно-приватного партнерства. Адже причетність до створення Музею Голодомору мають відчути мільйони українців у всьому світі. Ми можемо сміливо заявити, що державно-приватне партнерство відбулося: з 2017 року держава повністю виконує свої зобов’язання по будівництву приміщення Музею Голодомору. Хочу висловити особливі слова подяки львівській спільноті, яка першою підтримала ідею проведення мистецького вечора для благодійників і тим самим творить унікальний прецедент єдності й партнерства", - наголосив голова Наглядової ради Фонду Музею Голодомору Іван Васюник.

Як повідомив генеральний директор-художній керівник Львівського національного академічного театру опери та балету Василь Вовкун, у програмі мистецького вечора лунатиме твір Густава Малера "Воскресіння". 

"У цьому творі візьмуть участь більше 150 музикантів, більше ста хористів, солістами стануть Ольга Кульчинська та Тетяна Вахновська", - наголосив режисер. 

За підсумками роботи ініціативної групи прийняли рішення про підготовку Відкритого звернення до підприємців, представників місцевого самоврядування, діячів культури, закладів освіти і громадськості Львова та Львівщини щодо підтримки проєкту створення основної експозиції Музею Голодомору.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ