Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

"Із цим не треба жартувати", - голова райради на Волині про загрозу з Білорусі

На Волині максимально посилюють підрозділи територіальної оборони, враховуючи загрозу російського вторгнення із території Білорусі.
Олександр Омельчук

Про це під час пресконференції розповів голова Луцької райради Олександр Омельчук, - інформує власкор Гал-інфо.

У Луцькому районі зміцнювати тероборону почали ще влітку. «Ми ще не чекали, коли ця загроза буде з півночі», - каже Омельчук.

«Разом із головою адміністрації паном Кецом (голова Луцької РДА Володимир Кец, - Гал-інфо) ми неодноразово проводили наради, де були голови або представники всіх 15 територіальних громад Луцького району. Також відправили листи, скільки мають фінансувати та чи інша громада. Крім того, ми налагодили потужну співпрацю із народними депутатами Вячеславом Рубльовим та Ігорем Палицею та спільно дивимось у майбутнє Луцького району. У нас прийнята програма підтримки і демобілізованих учасників АТО, і створення територіальної оборони. Депутати цю програму на сесії затвердили. Це все в комплексі: і бомбосховища готуються, хто як діє – злагодженість. Я не буду всі ці деталі розповідати, оскільки дещо має гриф таємниці», - розповів голова Луцької райради.

| Львів готується розгортати тероборону через загрозу вторгнення Росії

Він додав: «Війна вже вісім років триває. І з цим не потрібно жартувати. Ми бачимо, як Білорусь реагує, і вторгнення, як каже президент, може бути кожної хвилини».

За даними голови Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирила Буданова, Росія зібрала понад 92 тисячі військовослужбовців біля кордонів України і готується до нападу наприкінці січня - на початку лютого. В інтерв'ю американським ЗМІ він розказав, що під час атаки росіяни можуть застосувати авіацію, артилерію та бронетанкові війська з десантними ударами на сході, Одесі та Маріуполі, а також вторгненням з боку Білорусі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ