Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Кабмін призначив нового директора НАБУ

На позачерговому засіданні уряду очільником Національного антикорупційного бюро України бюро призначили Семена Кривоноса.
Фото з відкритих джерел

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. 

"[Призначенню] Цьому процесу передував прозорий конкурс, за підсумками якого комісія, що, зокрема, складалась і з міжнародних партнерів, визначила трьох кандидатів на посаду директора НАБУ", – написав він.

За словами прем'єр-міністра, обравши очільника НАБУ, Україна виконала всі сім рекомендацій ЄС, які були визначені при отриманні статусу кандидата.

"Це демонструє нашу цілеспрямованість вже цього року перейти до початку перемовин про вступ, – вважає прем'єр.  З призначення директора НАБУ ми також маємо повністю сформовану та незалежну антикорупційну інфраструктуру".

Двох інших кандидатів на посаду директора НАБУ — Сергія Гуляка та Романа Осипчука — рекомендували призначити на керівні посади до відомства.

За словами голови правління громадської організації «Центр протидії корупції» Віталія Шабуніна, Семен Кривонос є головою Держінспекції архітектури та містобудування. Він тісно пов'язаний зі заступником керівника Офісу президента, "людиною Єрмака" Олексієм Кулебою. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ