Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

Канада протягом 5 років надаватиме Україні по $50 мільйонів - посол

Уряд Канади ухвалив рішення про надання Україні 50 млн доларів щорічно протягом п'ятьох наступних років. Про це повідомив посол України у Канаді Андрій Шевченко, передає 112.ua.

"Зафіксовано новий пакет допомоги Україні обсягом у близько 50 мільйонів щорічно упродовж наступних 5 років (35 млн – техдопомога, 5 млн – гуманітарна допомога, 10-12 млн – операції у безпековому секторі). Це не враховує масштабної військової місії UNIFIER, яка фінансується з бюджету канадського Міноборони", - зазначив Андрій Шевченко.

За його словами, для України важливо, що це перший масштабний пакет, ухвалений урядом канадського прем'єра Джастіна Трюдо.

Як повідомлялося, раніше міністр оборони Канади Харджит Саджан заявив, що Канада незмінно підтримує Україну в боротьбі з російською агресією. “Наша відданість не обмежується лише навчанням військових. У рамках усеосяжної підтримки України, Канада надала ЗСУ нелетального військового обладнання на понад 16 млн дол, і речі ще на 7,25 млн дол будуть доставлені до кінця березня 2019 року”, - зазначив міністр.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ