Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Канівець заявив про свій вихід з партії «Громадянська позиція»

Сьогодні народний депутат України VII скликання Олег Канівець написав заяву про вихід з політичної партії «Громадянська позиція». Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбук.

Нагадуємо, що Канівець очолював виборчий штаб Анатолія Гриценка на президентських виборах 2014 року, а також партійний штаб «Громадянської позиції» на останніх парламентських виборах.

«Роблю сьогодні непростий для себе крок, але, вважаю, що правильний. Заявляю про свій вихід із політичної партії «Громадянська позиція». Віддав цій партії більше 4 років. Працював щиро і самовіддано, багато зусиль поклав на її розбудову. В один час був заступником голови партії, очолював передвиборчий штаб кандидата в Президенти України від ГП у травні 2014 році, а також передвиборчий штаб партії на виборах до ВРУ у жовтні 2014 року. Не шкодую за пройдений у партії шлях, багато у мене є друзів та однодумців в ній. Перемоги та поразки ми пройшли разом. Дякую всім за співпрацю», - повідомив Канівець.

Канівець зазначає, що такий крок є вимушеним.

«Мій крок щодо виходу із партії є вимушеним. Я не бачу доцільності перебувати в політичній силі, яка фактично перетворилася на фан-клуб однієї особи, всі мої намагання по реформуванню партії, залученню до неї нових, молодих, перспективних, самодостатніх та авторитетних людей зазнали поразки. Волюнтаризм керівника партії в прийнятті рішень, які потім схвалюються Радою та КоордРадою, веде партію в нікуди.

Останні рішення, які я не схвалюю і не сприймаю: 1) розпуск Київської міської регіональної організації (в електронному режимі, навіть не заслухавши організацію та її керівництво на публічному засіданні Ради партії); 2) скасування з’їзду партії вкінці лютого, що не дало можливості взяти ГП участь у місцевих виборах до об’єднаних громад 27-го березня.

Але, останній крок керівника партії, який змусив мене прийняти це непросте рішення - це його подальша толерація до церкви країни-окупанта, країни-агресора: російської православної церкви в Україні, тобто УПЦ МП. Вважаю це ганьбою для України, для партії «Громадянська позиція» і оскільки цей керівник партії і далі думає очолювати ГП, вважаю для себе єдиноправильним кроком - покинути лави цієї політичної сили», - зазначив Олег Канівець.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ