Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Керрі і Лавров обговорили Україну і Карабах

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров і держсекретар США Джон Керрі в телефонній розмові в п'ятницю обговорили проблему врегулювання конфлікту в Сирії, а також поговорили про становище в Україні і Нагірному Карабаху. Телефонна розмова відбулася з ініціативи американської сторони, повідомляє МЗС РФ.

"Глави зовнішньополітичних відомств Росії та США підтвердили рішучість і далі сприяти зміцненню встановленого спільними зусиллями режиму припинення бойових дій у Сирії, за винятком боротьби з терористичними угрупованнями, і забезпечення доступу до мирного населення блокованих районів вантажів допомоги", - сказано в повідомленні, вміщеному на офіційному веб-сайті російського МЗС.

Подробиць переговорів у повідомленні не згадано. Втім, там вказано, що під час розмови очільники зовнішньополітичних відомств Росії і США заторкнули нещодавній інцидент з російськими літаками і бойовим кораблем США.

"Під час обговорення епізоду з появою російських літаків поблизу есмінця ВМС США "Дональд Кук" С.В.Лавров підкреслив, що вичерпні роз'яснення з цього приводу були дані по лінії Міністерства оборони Росії", - сказано в повідомленні.

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ