Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Клімкін і Геращенко прокоментували заяви глав МЗС Франції та Німеччини щодо особливого статусу Донбасу

Глави МЗС Німеччини і Франції не змушують Україну негайно надавати Донбасу особливий статус. Таке заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін у Краматорську на зустрічі з очільниками МЗС Німеччини Франк-Вальтером Штайнмайєром та Франції Жан-Марком Еро, передає видання "Остров".

"Вони (очільники МЗС Німеччини та Франції – 5.ua) розуміють, що потрібно просуватися політичним шляхом і шляхом звільнення заручників. Без цих компонентів нічого не буде. Це вони мають на увазі, говорячи про паралельність. Вони не змушують нас", - зазначив Клімкін.

За його словами, мета української влади полягає в тому, щоб "український Донбас реально повернувся до нормального життя".

Крім того, перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко заявила, що жодних передумов для обговорення особливого статусу тимчасово окупованих районів Донбасу у Верховній Раді немає.

"Я не Ванга. Я реаліст і хочу сказати, що на сьогодні жодної передумови, щоб завтра така дискусія в парламенті відбулася, немає. У нас триває щоденне порушення режиму тиші, не виконано жодного пункту Мінських угод: у нас заблоковано звільнення заручників і немає доступу гуманітарних місій на окуповану територію. У нас в групі, де обговорюються модальності й можливість проведення виборів, немає досягнень за жодною модальністю", - сказала Геращенко.

Вона нагадала, що українська сторона наполягає на тому, що вибори мають проводитися за українським законодавством за участю українських партій, ЗМІ та переселенців. "Отже, ми можемо говорити, що немає передумов", - наголосила Геращенко.

Нагадаємо, у Краматорську до приїзду міністрів закордонних справ Франції Жан-Марка Еро й Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра 15 вересня влаштували мітинг. Жінки вийшли на акцію, щоб попросити європейських політиків вплинути на якнайшвидше звільнення полонених.

5 канал

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ