Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ключковський прогнозує державний переворот

 “Це вже просто вакханалія”, - заявив народний депутат, представник Президента у Верховній Раді Юрій Ключковський, коментуючи інформацію про те, що сім указів Президента, виданих у серпні-вересні 2006 року, повернуто із Секретаріату Кабінету Міністрів до Секретаріату Президента без скріплення підписом прем’єр-міністра. Передає прес-служба «Нашої України».

 У супровідному листі до повернутих указів Секретаріат Кабміну зазначив, що офіційному оприлюдненню актів глави держави мала передувати процедура їх контрасигнації. Проте згадані укази, які надійшли на скріплення підписом прем‘єр-міністра, вже офіційно оприлюднені, що нівелює процедуру їх контрасигнації. Адже контрасигнація – це скріплення актів глави держави підписами прем‘єр-міністра, а також міністра, відповідального за указ та його виконання, що передує офіційному оприлюдненню документа.
 “Інститут контрасигнації указів Президента зовсім не означає, що повноваження глави держави переходять від Президента до прем’єр-міністра. Прем’єр забов`язаний завізувати президентські укази, тим самим підтверджуючи, що він знає про ці укази і бере їх до виконання. Іншого тлумачення контрасигнації нема, – заявив Ключковський. - Якщо ж прем’єр дійсно це зробив – це є кричущим порушенням Конституції, яке не вписується в жодні рамки. Мені навіть важко коментувати цю ситуацію, тому що це все вже починає “попахувати” державним переворотом, - заявив Ключковський. - Реакцією, як мінімум, буде звернення до Конституційного Суду. Я вважаю, що ці укази діють, не зважаючи на усі примхи прем’єр-міністра і його служби”.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ