Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Комітет передав до Ради постанову про відставку Авакова

Комітет ВР з правоохоронної діяльності підтримав включення проекту цієї постанови до порядку денного парламенту.

Комітет погодив Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності підтримав включення розгляду постанови про звільнення міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова до порядку денного Верховної Ради. Про це інформує прес-служба партії "Голос".

Депутати ʺГолосуʺ два тижні на засіданнях комітету наполягали на винесенні постанови про звільнення керівника МВС Арсена Авакова на розгляд ВР. Минулого тижня профільний комітет не розглянув постанову партії ʺГолосʺ про відставку міністра Авакова через штучні бюрократичні перешкоди.

Сьогодні члени правоохоронного комітету дослухалися до аргументів та позиції ʺГолосуʺ. Саме партія ʺГолосʺ ініціювала збір підписів за звільнення очільника МВС, щоб перезапустити міністерство та поліцію.

Події останніх місяців чітко показують, що українські правоохоронні органи залишилися нереформованими. Національна поліція трансформувалася у структуру-монстра, який вбиває, катує та ґвалтує. Ігнорування гучних та резонансних справ останніх років – вбивств та побиттів, які вчинили поліцейські, катування у Кагарлику, перестрілки у Броварах, дії правоохоронців під час судового засідання по справі Сергія Стерненка – призвели до вседозволеності та безкарності. ʺГолосʺ наполягає, що міністр, який за 6 років не зробив реформи правоохоронної системи, не має права залишатися на своїй посаді. Поліція має захищати, а не катувати та ґвалтувати!

Пряма мова Андрія Осадчука, народного депутата фракції ʺГолосуʺ, першого заступника голови комітету ВР з питань правоохоронної діяльності:

— Нарешті правоохоронний комітет зробив те, на чому ʺГолосʺ наполягав два тижні.

І наша партія, і громадськість регулярно нагадували депутатам, що міністр Аваков більше не може займати свою посаду. Не може бути міністром внутрішніх справ людина, чиї підлеглі безкарно б’ють, ґвалтують, знущаються та покривають винних.

Міністр Аваков не зміг за 6 років провести якісну реформу правоохоронних органів. А реформа поліції виявилась лише імітацією справжніх, глибинних і структурних змін.

Депутати від "ЄС" поки не підписувались під постановою про звільнення Авакова

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ