Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Костенко перекриє канали контрабандного перевезення польських м’ясопродуктів

«УНП закликає українців підтримати програму «Купуй українське», відмовившись купувати іноземні м’ясопродукти, що переважно надходять в Україну контрабандою, без необхідного маркування та перевірки санепідемстанцією», – заявив народний депутат України, голова Житомирської обласної організації Української народної партії Андрій Давиденко. За його словами, «українці мають купувати м'ясо та м’ясопродукти, лише коли продавець продемонструє документ, який засвідчує їхнє виробництво в Україні». Так політик прокоментував заяву Управління у справах захисту прав споживачів, яке закликало українських покупців не купувати немаркованих м’ясопродуктів з Польщі.

«Українці таким чином не лише підтримають вітчизняного товаровиробника, а й врятують власне здоров’я, а, подекуди, й життя, – коментує ситуацію політик. – Адже більша частина м’ясопродуктів, які завозяться з Польщі, виготовляється із туш хворих тварин, що підтверджує Управління із захисту справ споживачів».

Він повідомив, що «УНП планує звернутися до Державної митної служби з вимогою перекрити канали контрабандного завезення польських м’ясопродуктів». За словами Давиденка, «в прикордонних польських воєводствах працюють м’ясокомбінати, що виготовляють продукцію виключно для ввезення в Україну». «Якість цих м’ясопродуктів не йде в жодне порівняння з тими, що виготовлені для внутрішнього польського ринку», – повідомив Давиденко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ