Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Ковідні» закупівлі «Львівської Медицини катастроф» закінчились кримінальною справою

Із відкритих джерел відомо, що поліція Львова вже другий місяць розслідує аферу із закупівлею Львівським обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф автомобілів «швидкої допомоги.

Йдеться про спеціалізовані легкові автомобілі, які за спеціальною спрощеною процедурою закупило Комунальне некомерційне підприємство Львівської обласної ради «Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф», в.о. генерального директора якого є Васько Андрій Романович. Дані автомобілі були закуплені за кошти, виділені з МОЗ України на боротьбу з захворюванням на COVID-2019.

Кримінальне провадження щодо цієї оборудки було відкрито 01.04.2021 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем – якщо такі дії вчинені у великих розмірах).

Як вбачається з матеріалів Єдиного державного реєстру судових рішень (з ухвали слідчого судді Шевченківського районного суду м. Львова Донченка Ю.В. від 14.04.2021 року), досудовим розслідуванням у названому кримінальному провадженні було встановлено, що невстановлені посадові особи КНП ЛОР «Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» уклали договір про закупівлю автомобілів «швидкої допомоги» по завищеній ціні, чим спричинили збитки державі у великих розмірах.

З ухвали слідчого судді також відомо, що досудове розслідування у даній справі здійснює старший слідчий СВ відділу поліції №4 Львівського районного управління поліції ГУНП у Львівській області. І що в рамках кримінального провадження досліджуються договори від 30.03.2021 року, що стосуються закупівель автомобілів «швидкої допомоги».

Йдеться про договори №44/2021 та №45/2021, які були укладені між КНП ЛОР «Львівський обласний центр медичної допомоги та медицини катастроф» (Замовник) – в особі виконуючого обов’язки генерального директора Васька Андрія Романовича - та ТзОВ «Автоспецпром» (Постачальник) – на 16 000 000 грн. без ПДВ та на 58 800 000 грн. без ПДВ (за яким Постачальник зобов`язується поставити автомобілі в кількості 10 шт. та 30 шт.). Ще один договір - №46/2021 - був укладений між комунальним некомерційним підприємством та ТзОВ «Спец-Ком-Сервіс» - на суму 20 620 000 без ПДВ (ця угода стосується постачання автомобілів в кількості 10 шт.).

Водночас ухвалою слідчого судді Шевченківського райсуду м. Львова було постановлено надати дозвіл працівникам Західного офісу Держаудит служби України, який знаходиться по вул. Костюшка, 8 у м. Львов, на проведення позапланової ревізії фінансово-господарської діяльності Комунального некомерційного підприємства Львівської обласної ради «Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф». Результати даної ревізії будуть скеровані у слідче відділення відділу поліції №4 ЛРУП ГУНП у Львівській області.

Зазначимо, що, за інформацією сайту «Наші гроші» (публікація «Львівська Медицина катастроф поповнить свою базу на ще 12 «швидких»), компанія «Автоспецпром» зареєстрована 2012 року в Київській області. Вона входить до групи компаній Германа Фісталя, основним напрямком якої є виробництво та продаж медичних товарів під торговою маркою «ТМ Medicare».

Підприємство «Автоспецпром» є одним з найбільших постачальників автомобілів швидкої допомоги для лікарень. Упродовж 2020 року- початок 2021 року фірма отримала відповідних державних замовлень на 1,2 млрд грн.

Із відкритих джерел також відомо, що ексзаступник директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Андрій Васько Центр екстреної медицини та медицини катастроф Львівської області очолив 03 липня 2020 року. Про це він тоді, до речі, повідомив на своїй фейсбук-сторінці.

«Для мене велика честь очолити найголовніший медичний підрозділ в системі надзвичайних ситуацій. Працівники екстреної медичної допомоги (ЕМД), на рівні з лікарями опорних Covid-19 лікарень, є щоденно на передовій боротьби з пандемією. Велика відповідальність і честь стати частиною колективу», – написав Андрій Васько.

Віктор Корнієнко

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ