Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Козицький зустрівся із представниками Посольства Латвійської Республіки в Україні

Сьогодні голова Львівської ОДА Максим Козицький та перший заступник голови Львівської обласної ради Євген Гірник зустрілись із представниками Посольства Латвійської Республіки в Україні та Почесним консулом Латвійської Республіки у Львові Володимиром Гарцулою. Про це повідомили 3 березня Гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.
Фото Львівська ОДА

Сьогодні голова Львівської ОДА Максим Козицький та перший заступник голови Львівської обласної ради Євген Гірник зустрілись із представниками Посольства Латвійської Республіки в Україні  та Почесним консулом Латвійської Республіки у Львові Володимиром Гарцулою.

У межах зустрічі обговорили напрямки для розширення співпраці, зокрема у економіці, культурній та туристичній сферах.

"Львівщина має гарний досвід співпраці із Латвією і ми сподіваємось на її продовження. У нас функціонують десятки українсько-латвійських підприємств. Тому ми відкриті до залучення Латвійського досвіду у галузі збереження навколишнього середовища, зеленої енергетики, сільського господарства,  культурного співробітництва", - зазначив під час зустрічі голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький.

"Саме у Львові – найстарше консульство Латвії в Україні. За останні 5 років торгівля між нашими країнами зросла вдвічі.  Це дуже хороший показник латвійсько-українських відносин. Ми готові обмінюватися досвідом та співпрацювати на благо жителів наших країн. Ваша область має дуже багатий потенціал", - сказав Юріс Пойканс.

Сторони обговорили пропозицій проведення спільних заходів, бізнес-форумів чи конференцій, після того, як карантинні заходи будуть послаблені. Посол також наголосив на можливості для керівників об’єднаних територіальних громад Львівщини відвідати Латвію, аби побачити результати децентралізації в країні.

Зосередились також  на питанні співробітництва у сфері екології, зокрема, щодо очищення стічних вод від забруднюючих речовин, модернізації та будівництві очисних споруд.

Обговорили напрацювання щодо особливостей ведення лісового господарства у Латвійській Республіці – як без шкоди для довкілля можна використовувати природні ресурси. Відтак, Львівщина готова стати пілотною областю в Україні, яка перейме цей досвід.

Окрім того, сторони обговорили налагодження співпраці у сфері туризму, залучення нових туристичних потоків та налагодження ділових зв’язків між представниками туристичного бізнесу. Так, відзначили важливість відновлення авіарейсу Рига-Львів після стабілізації епідситуації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ