Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Козицький зустрівся із заступником міністра закордонних справ України Єніним

Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
1/2
Голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький та заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод зустрілись із заступником міністра закордонних справ України Євгенієм Єніним та директором Четвертого територіального департаменту Євгеном Пікаловим. Про це повідомили 17 лютого гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.

Під час зустрічі обговорювали напрямки міжнародної співпраці, зокрема з країнами Азіатського регіону.

Максим Козицький зазначив, що область зацікавлена в активізації співробітництва у різних сферах з країнами Центральної та Південно-Східної Азії.

"Для нас дуже важливо розширювати зовнішньоторговельні контакти, щоб допомогти нашим товаровиробникам експортувати продукцію до цих країн. На Львівщині активно розвивається промисловість та сільськогосподарський сектор, альтернативна енергетика, харчопереробна промисловість, працюємо над створенням індустріальних парків. І нам було б цікаво знайти партнерів для створення нових підприємств, впровадження нових технологій", - зазначив очільник області.

Він додав, що на зустрічах з іноземними партнерами важливо акцентувати увагу на рекреаційних ресурсах Львівщини.

"Трускавець, Східниця, Моршин сьогодні можуть запропонувати медичні послуги на високому світовому рівні, зокрема у галузях гастроентерології, косметології, стоматології. І це в комплексі з цікавим активним відпочинком та екскурсіями, якісним сервісом".

Заступник міністра зазначив, що медичний та оздоровчий туризм є важливим для поглиблення міжнародних зв’язків. Відтак, в межах візиту на Львівщину, Євген Єнін відвідає Трускавець.

Окрім того, під час зустрічі обговорили можливості поглиблення українсько-азіатських відношень в галузі освіти та культури, сільського господарства, розвиток авіасполучення та нарощення прямих авіарейсів.  Цьому сприятимуть, зокрема,  і відкриття Почесних консульств країн Азії у Львові. 

"У Львові працюють Почесні консульства Казахстану, Кореї та Індонезії, активно діє ГО «Культурно-дослідницький центр України та Китаю "Ланьхва".  Вони великою мірою сприяють міжрегіональному співробітництву з цими країнами. Однак важливо, щоб на Львівщині працювали консульства також інших країни Азіатсько-Тихоокеанського регіону", -  сказав Максим Козицький.

Своєю чергою, заступник міністра пообіцяв сприяння їх відкриттю на рівні МЗС.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ