Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Кулеба розповів про свою сьогоднішню зустріч із Байденом у Польщі

Глава Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба та міністр оборони Олексій Резніков 26 березня у Польщі зустрілись з держсекретарем США Ентоні Блінкеном, главою Міноборони США Ллойдом Остіном і президентом США Джо Байденом.
Дмитро Кулеба. Фото: МЗС

Про це інформує "Суспільне".

Кулеба розповів про підсумки розмови.

Він зазначив, що Байден висловив свою повагу і захоплення усіма українцями, які чинять опір російському агресору.

"Байден говорив багато чого, але я можу поділитися двома речами", – зазначив Кулеба:

  1. Те, що відбувається в Україні, змінить 21-е століття. Це не війна Росії проти України, це війна тиранії проти демократичного світу. Ми спільними зусиллями досягнемо того, щоб ця зміна була на нашу користь.
  2. США непохитно будуть з Україною абсолютно в усьому, до нашої перемоги. Ніщо не змусить штати відвернутися від України, або послабити підтримку.

За словами Кулеби, США продовжують працювати над новими санкціями.

"Ми говорили про закриття американських портів для російських кораблів та вантажів, про індивідуальні санкції не лише проти олігархів й найближчого оточення Путіна, а й проти всього політичного кола Російської Федерації. Також ми обговорили, яким чином трішки "підбадьорити" окремі європейські країни, які намагаються під різними приводами не ухвалювати нові жорсткі санкції. Також ми чітко домовились, як із якими країнами працюватимемо для того, щоб вони не ставали простором для обходу санкцій Росією", — додав Кулеба.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ