Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ЛМР виступила проти концесії аеропорту “Львів”

Намір міністра інфраструктури України Владислава Криклія передати міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького в концесію викликав неспокій у громади Львова, оскільки мова йде про важливий для розвитку та функціонування міста стратегічний об'єкт.
Фото Гал-інфо, Олена Ляхович

"Завдяки якісному менеджменту аеропорт “Львів” є фінансово стабільним підприємством зі значним зростанням надходжень. Чи покращить стан справ на успішному підприємстві передання його в концесію? Це велике питання та серйозний ризик, який може дорого обійтися місту, регіону і всій країні", — заявив директор департаменту “Адміністрація міського голови” ЛМР Євген Бойко під час сьогоднішньої сесії Львівської міської ради.

Також він висловив занепокоєння з приводу того, що передання об'єкта критичної інфраструктури в концесію може загрожувати національній безпеці України. Отже, ухвалення такого рішення, відповідно, може межувати з державною зрадою: в умовах гібридної війни ніхто не гарантує, що за розпорядником аеропорту не стоять ворожі впливи. 

Нагадаємо, що під час IV Українсько-німецького бізнес-форуму міністр інфраструктури Владислав Криклій розповів, що з наступного року Міністерство інфраструктури планує розпочати процес передання в концесію львівського та херсонського міжнародних аеропортів. За його словами, це будуть перші пілотні концесійні проекти, для реалізації яких відомство вже готується до переговорів з потенційними інвесторами. 

Як повідомляло Гал-Інфо, перехід львівського аеропорту до приватника може спровокувати такі проблеми як вихід з ринку частини перевізників та скорочення маршрутної мережі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ