Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Луганщина проти Туки: «Займається підкупом виборців і відверто бреше»

Губернатор Луганщини Георгій Тука, як і обіцяв, об'єднав регіон - але неочікуваним чином. В промисловому Сєвєродонецьку, і в аграрному Старобільську люди вийшли на мітинг проти нинішнього глави Луганської ОВЦА.

Наприкінці листопада громадськість Луганщини звернулася до української влади з вимогою припинити знущання над жителями області, покарати винних у пограбуванні області, в організації антидержавного референдуму і збройному захопленні майже половини її території.

Луганчани звернулися до Президента Порошенко, прем'єра Яценюка та голови ВР Гройсмана з вимогою припинити знущання над жителями області. Мітингувальники заявили про необхідність повернути владу суспільству: «Призначені вами голови військово-цивільної адміністрації поводяться тут немов гауляйтери. Займаються контрабандою, корупційними діями, проведенням чергових виборів, відвертим підкупом виборців, постійно брешуть».

За їхніми словами, численні звернення до голови Луганської ВЦА залишаються невирішеними: «Пане Тука не тільки не вирішує проблеми області, нехтуючи запропонованою громадою допомогою, а поводиться нахабно і безглуздо, чим збільшує недовіру до влади». https://www.youtube.com/watch?v=EKyur5OE_os

Днями, в Старобільську пройшло чергове віче, учасники якого вимагали від Кабміну і Президента відставки голови РДА та оцінки роботи голови Луганської ОВГА Георгія Туки. Учасниками віче були переважно жителі Старобільська, але до них приєдналися протестувальники з Білокуракиного, Сватового, Новопскова, Новоайдара та Сєвєродонецька.

Учасники Старобільського віче прийняли звернення з вимогами до Кабміну та Адміністрації Президента України. Перша вимога: звільнення Гарькавого Анатолія Івановича, голови Старобільської РДА із займаної посади. Друга - вимога до Президента України дати належну оцінку діяльності Георгія Туки на посаді голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації в реагуванні на ситуацію, яка склалася в Старобільському районі і призвела до акції протесту.

Раніше громадські активісти направляли голові Луганської обласної військово-цивільної адміністрації резолюцію, вимагаючи звільнити з посади голову райдержадміністрації Анатолія Гарькавого, якого звинувачують у корупційних діяннях і організації сепаратистського референдуму. Примітно, що п. Гарькавий .очолював список БПП «Солідарність» на виборах у Старобільську райраду.

У своїй відповіді Георгій Тука зазначив, що повноваження для прийняття цього рішення є тільки у Президента України і Кабміну. Мітингувальники відзначають, що, всупереч словам Туки, кандидатури на ці посади подаються саме за рекомендацією місцевого керівництва.

http://farwater.net/novosti/v-starobelske-na-majdane-razlozhili-shiny-i-trebuyut-otstavki-glavy-rga-video/

Зазначу, що коли Георгій Тука тільки прийняв кермо влади, у багатьох патріотів з'явилася надія на те, що волонтер, призначений особисто Президентом, нарешті займеться вирішенням проблем регіону та роботою на благо жителів Луганщини. Проте їх надіям не судилося виправдатися - Тука реально не контролює регіон, віддаючи його на відкуп представникам кола, близького до втікача-екс-президента Віктора Януковича, які брали участь у сепаратистських мітингах і референдумах. Губернатор же пише пости в Фейсбук і повідомляє Президенту про свої «успіхи» у боротьбі з корупцією та про уявні замахи на своє життя.

Фактично, призначення Туки-це чергова кадрова невдача. Наразі,після «варяга» Москаля, якому все-таки Луганщина була відома, область очолює людина, яка не знає ні специфіки регіону, ні нюансів управління територіальною одиницею такого масштабу.

Д.Снєгирьов

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ