Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Лукашенко доручив знайти нафту і газ в Білорусі

Президент Білорусі Олександр Лукашенко не вірить, що в надрах його країни немає нафти і газу, передає місцеве агентство Белта.

"На схожих територіях в Росії та інших країнах видобувається чимало нафти і природного газу, а також цінних металів. Це створює основу добробуту і стійкості будь-якої економіки будь-якої держави", - заявив пан Лукашенко.

Після доповіді міністра природних ресурсів і охорони навколишнього середовища Андрія Ковхуто президент Білорусі поставив вимогу активізувати розвідку корисних копалин.

Олександр Лукашенко зазначив, що це питання розглядалося і раніше, але колишній склад уряду і екс-прем'єр-міністр із завданням не впоралися.

За словами білоруського президента, керівники Венесуели, Зімбабве та інших країн Латинської Америки і Африки, "які володіють величезними багатствами своїх надр", пропонують Білорусі співпрацю.

Про корисні копалини країни піде мова і на майбутній нараді у президента Білорусії, додав пан Лукашенко.

"План дій щодо серйозного вивчення наших надр ви повинні покласти мені на стіл", - наголосив він, звертаючись до міністра, і додав, що буде тримати ці питання під особистим контролем.

BBC

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ