Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Лукашенко перемагає на виборах президента Білорусі, - ЦВК

На виборах президента Білорусі, за попередніми даними, переміг Олександр Лукашенко, набравши 83,49% голосів, повідомила журналістам голова Центрвиборчкому країни Лідія Єрмошина.
Фото - УНІАН

Остаточні підсумки ЦВК країни оголосить вранці у понеділок.

Раніше оприлюднені екзит-поли також віддали перемогу Олександру Лукашенку з понад 80% голосами.

Понад 6% виборців проголосували проти всіх кандидатів. Тетяну Короткевич підтримали 4,42%. Сергій Гайдукевич набрав 3,32% голосів, Микола Улахович - 1,67%.

До участі у виборах не були допущені найбільш критично налаштовані відносно Лукашенка опозиціонери, насамперед Микола Статкевич і Анатолій Лебедько.

Як зауважує кореспондент Російської служби Бі-бі-сі у Мінську Тетяна Мельничук, кандидата в президенти від демократичного руху "Говори правду!" Тетяну Короткевич лідери протестних акцій не вважають виразником опозиційних поглядів. Низка опозиційних структур звинувачують пані Короткевич у грі за правилами влади, недостатній критиці чинних порядків та замовчуванні проблем з порушенням прав людини.

За даними білоруського ЦВК у виборах взяли участь 86,75% виборців. Найвища явка була у Вітебській області (91%), а найнижча - в Мінську (73,33%).

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ