Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів невдовзі знову потоне в смітті ?

Компанія з вивозу сміття «АВЕ Львів» заявила про перешкоджання з боку поліції. Львівські сміттєвози блокують у Кіровоградській та Чернінгівській областях. Про це повідомило видання Zaxid.net.

Власником заповнених сміттєвозів, затриманих напередодні поліцією на Кіровоградщині, виявилась львівська компанія «АВЕ Львів». Директор компанії стверджує, що має намір оскаржити дії поліції у суді, оскільки водії вантажівок діяли на підставі укладених договорів про утилізацію відходів на місцевому сміттєзвалищі.

«Вони цілком офіційно на підставі офіційних документів знаходились у Олександрії для розвантаження відходів на місцевому полігоні. Ми там розвантажувались не перший раз і ми їх [вантажівки] відслідковуємо за допомогою GPS. Поліція без будь-яких документів, без представлень будь-яких офіційних рішень супроводжувала їх [вантажівки] у сторону Полтавської області», – сказав ZAXID.NET директор «АВЕ Львів» Олег Гайовишин.

Нагадаємо, що напередодні на сміттєзвалищі у Олександрії Кіровоградської області (близько 850 км від Львова) місцеві муніципали та поліцейські затримали дві вантажівки з львівським сміттям.

У Львівській ОДА, яка з липня 2017 року відповідає за вивезення та утилізацію львівського сміття, відмежувались від цього інциденту, наголосивши, що компанії-перевізники самостійно шукає місця утилізації відходів. «Вони не узгоджують з нами полігони. Це їхня господарська діяльність», - сказала ZAXID.NET керівник прес-служби ЛОДА Ольга Матейчик.

Олег Гайовишин пояснив, що «АВЕ Львів» співпрацює з київською компанією-посередником, яка допомагає знаходити місця для захоронення відходів. Договір на вивезення сміття в Олександрію уклали, за його словами, через те, що не вдалося знайти вільних полігонів ТПВ ближче.

Варто зауважити, що компанії-перевізники отримують виплати від ЛОДА залежно від обсягів і відстані, на яку доводиться вивозити сміття.

Нагадаємо, з липня 2017 року до 30 червня 2019 року вивезенням та утилізацією львівського сміття займається ЛОДА. За це Львівська міськрада сплачує ЛОДА по 300 млн грн у рік. Чиновники ЛОДА неодноразово заявляли, що значну частину цієї суми їм вдається економити.

Стосовно інциденту в Олександрії, то Олег Гайовишин заявив ZAXID.NET, що «АВЕ Львів» розглядає можливість позиватись до суду через незаконні дії правоохоронців, оскільки вони, за словами Олега Гайовишина, не вперше затримують сміттєвози. У такий спосіб у липні були також затримані вантажівки «АВЕ Львів» на Чернігівщині.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ