Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівщина розширюватиме співпрацю з «Альянс Франсез» у сфері освіти

1/3
Сьогодні, 14 листопада, голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка зустрівся із директором «Альянс Франсез» Львів Ніколя Фасіно. Про це проінформували у прес-службі Львівської ОДА.

«Хочу подякувати вам за теплий прийом, адже через повагу і доброзичливість до мене, ви виявляєте повагу до нашої культури, мови та народу зокрема», - зазначив Ніколя Фасіно.

У межах зустрічі очільник Львівщини висловив  вдячність «Альянс Франсез» Львів в особі його керівника за втілення в життя на Львівщині місії поширення французької мови та франкомовних культур, а також зазначив, що мешканців області завжди цікавила культура, історія та мова Франції.

Також сторони висловили готовність до ширшої співпраці з «Альянс Франсез» Львів у сфері освіти, зокрема обмін та стажування між студентами та викладачами університетів Львівської області та Французької Республіки, а також навчання для викладачів.

Окрім того, гість ознайомив присутніх із проектами, які могли б зацікавити молодь області, зокрема мова йшла про проектування французьких фільмів у школах.

«Ми зацікавленні у розвитку нашої співпраці та розуміємо важливість вивчення французької мови і підтримуємо ідею проведення Року французької мови в Україні. Мені хочеться, щоб саме Львівщина була одним з найкомфортніших для вас місць»,- додав Олег Синютка.

Окрім того, Ніколя Фасіно запросив Олега Синютку взяти участь у щорічному фестивалі французької культури в Україні – «Французька весна».

Довідково:

«Французький Альянс» був заснований у 1883 році в Парижі. Як зазначив колишній Президент Франції Жак Ширак, «Альянс Франсез» створений з метою розширення культурного різноманіття та заохочення діалогу культур.

Французький центр «Альянс Франсез» засновано 10 грудня 1996 року при Львівському національному університеті ім. Івана Франка. Його метою є поширення  серед мешканців регіону французької мови та культури у всіх її проявах : лінгвістика, наука, мистецтво та ін.

У XXI ст. відділення «Альянс Франсез», окрім діяльності з навчання французької мови, виконують і функції культурних центрів. Під патронатом організації запрошені французькі музиканти, актори і хореографи проводять майстер-класи, влаштовують виставки художники, організовуються різного роду конкурси.

Щороку за активної участі «Альянс Франсез» у регіонах України проводиться фестиваль «Французька весна», у рамках щорічного Свята читання організовуються зустрічі з франкомовними письменниками, проходить тиждень показу французьких фільмів, відзначається свято франкофонії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ