Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівщина увійшла до ТОП-3 Prozorro ощадливості

З 1 серпня 2016 року Prozorro стала обов'язковою для всіх для всіх державних замовників. За ці 5 років в системі було оголошено понад 2 мільйонів тендерів. Завдяки конкуренції вдалося зекономити майже 190 мільярдів гривень.

Лідер за сумою економії — Київська область. Столичному регіону вдалося заощадити 71 мільярд гривень. На другій позиції — Дніпропетровська область (13,6 млрд), на третій — Львівська (9,87 млрд). Четверте та п'яте місце у рейтингу займають Харківська та Полтавська області. 

Майже кожен четвертий учасник тендерів на Prozorro зареєстрований у Києві або Київській області. Це 32,5 тисячі підприємців. На другому місці — Дніпропетровська область із майже 10% учасників (12,5 тисяч). Замикає трійку - Харківська область, там зареєстровані майже 6,5% учасників торгів на Prozorro (8,5 тисяч).

Найбільш конкурентні тендери проводять у Полтавській області. В середньому там подають 2,6 пропозиції на тендер. Далі йде Рівненська область - 2,53. Закарпатська та Миколаївська області ділять третє місце із 2,44 пропозиції на тендер. І замикає п‘ятірку лідерів Херсонщина - 2,44 пропозиції на тендер. При цьому середня кількість пропозицій на один тендер в системі — 2,31.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ