Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська область посіла 5 місце серед областей з найбільшою імміграційною квотою

Напередодні, Кабінет міністрів України видав розпорядження “Про встановлення квоти імміграції на 2020 рік”. Для Львівської області відвели 661 квотне місце.

Відповідно до українського законодавства, дозвіл на імміграцію надається в межах квоти. Вона встановлюється Кабінетом Міністрів України і визначає, скільки іммігрантів і з якої категорії може прийняти той чи інший регіон. При формуванні квоти враховують поточну демографічну ситуацію та пропозиції центральних і місцевих органів влади, а також міністерств. Ці пропозиції повинні ґрунтуватися на аналізі імміграційного процесу в попередньому році. Максимально намагаються обмежити квоту для громадян тих країн, із яких походить значна кількість нелегальних мігрантів.

Квота імміграції формується за такими категоріями населення:

  • діячі науки та культури, імміграція яких відповідає інтересам України;
  • висококваліфіковані спеціалісти й робітники, гостра потреба в яких є відчутною для економіки України;
  • особи, які здійснили іноземну інвестицію в економіку України іноземною конвертованою валютою на суму не менше 100 тисяч доларів США;
  • особи, які є повнорідними братом чи сестрою, дідом чи бабою, онуком чи онукою громадян України;
  • особи, які раніше перебували в громадянстві України;
  • батьки, чоловік (дружина) іммігранта та його неповнолітні діти;
  • особи, які безперервно проживали на території України протягом трьох років з дня встановлення їм статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми;
  • особи, які прослужили у Збройних Силах України три і більше років.

Відповідно до розпорядження Кабміну від 11 березня 2020, цьогоріч в Україні загальна квота імміграції становитиме 8538 осіб. З них 430 діячів науки та культури, 5000 висококваліфікованих спеціалістів і робітників, 692 особи, які є повнорідними братом чи сестрою, дідом чи бабою, онуком чи онукою громадян України. Для осіб, які здійснили іноземну інвестицію в економіку України на суму не менше 100 тисяч доларів США квота імміграція необмежена. А для тих, хто раніше перебував в громадянстві України встановили квоту в 291 особу. Також в Україну зможе в'їхати 2060 батьків або чоловіків чи дружин іммігрантів та їхніх дітей. Для осіб, які безперервно прожили на території України протягом трьох років з дня встановлення їм статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми жодної квоти не прописано. А ось для тих, хто прослужив в Збройних Силах України три і більше років цьогорічна квота становитиме 65 осіб.

Щодо Львівської області, то загальна квота імміграції на 2020 рік становить 661 особу. Найбільше квота визначена для висококваліфікованих спеціалістів і робітників – 600 осіб. Для діячів культури і науки відвели 15 квотних місць, а для осіб, які є повнорідними братом чи сестрою, дідом чи бабою, онуком чи онукою громадян України – 10. Також у Львівську області зможуть в'їхати 5 осіб, які раніше перебували в українському громадянстві. Для батьків або чоловіків чи дружин іммігрантів та їхніх дітей квота становитиме 30 осіб. Лише одне квотне місце передбачене для військовослужбовця ЗСУ, який прослужив три і більше років.

Додамо, що серед українських регіонів Львівська область посідає 5 місце серед областей із найбільшою імміграційною квотою. Попереду лише Харківська область (1276 осіб), Одеська (1036 осіб ), Дніпропетровська (775 осіб) і місто Київ (3000 осіб).

Олеся Філоненко

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ