Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура  |  Волинь

Львівська облрада не планує рятувати резиденцію короля Яна ІІІ Собєського у Поморянах

Львівська обласна рада не планує рятувати Поморянський замок. Про це сьогодні, 15 травня, під час брифінгу відповідаючи на запитання журналістів повідомив голова Львівської облради Олександр Ганущин, передає кореспондент Гал-інфо.
Фото зі сторінки спільноти Pomoriany Castle/ Поморянський замок на Фейсбуці.

Він зазначив, що наразі облрада немає можливості виділити кошти з обласного бюджету на порятунок Поморянського замку, який перебуває у аварійному стані.

«На жаль, втримати цей об’єкт у належному стані не вдається. Треба сконцентруватися на тому, що ще можна врятувати», – сказав Олександр Ганущин.

Він зазначив, що не є фахівцем із реставрації, а тому не може давати належних оцінок стану пам’ятки.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, 12 квітня, наприкінці дня відбувся обвал стіни від двору східного крила Поморянського замку. Активісти переконані, що врятувати палац, який був улюбленою резиденції короля Яна ІІІ Собєського, ще можна.

Поморянський замок - унікальна пам'ятка архітектури національного значення XVI - XVII ст. замок-палац в смт. Поморяни Золочівського району Львівської області перебуває на балансі департаменту архітектури та містобудування Львівської ОДА.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ