Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Львівська облрада просить перевірити законність зведення храмів УПЦ МП

Депутати Львівської обласної ради звернулися до голови Львівської ОДА, міського голови Львова, начальника Головного управління Держгеокадастру у Львівській області, директора департаменту ДАБІ у Львівській області, начальника ДАБІ м. Львова, Верчанського сільського голови та Стебницького міського голови щодо діяльності УПЦ (МП) у Львівській області. «За» таке звернення проголосували 56 депутатів, передає Гал-інфо.
Фото з kyrios.org.ua

У зверненні депутати Львівської обласної ради заявили, що стурбовані незаконними  діями представників Української православної церкви Московського патріархату, які полягають у спорудженні храмів з порушенням норм чинного законодавства.

«Нещодавно громадськість пікетувала будівництво храму в мікрорайоні Сихів у Львові. Триває конфлікт щодо церкви Московського патріархату у Бродах. Ще раніше виникали непорозуміння довкола спорудження храмів Московського  патріархату  у селі Верчани на Стрийщині та у Стебнику. Усі ці факти дестабілізують релігійно-політичну ситуацію в області, становлять загрозу національній безпеці держави та відкривають шлях до можливих провокацій з боку представників так званого «руского міра», - сказано у зверненні.

З огляду на це, депутати звернулися до начальника Головного управління Держгеокадастру у Львівській області з проханням перевірити законність набуття земельних ділянок та правові підстави  їхнього використання представниками УПЦ Московського патріархату у містах Львові (проспект Червоної Калини, 89), Броди, у с. Верчани та у м. Стебник.

«Звертаємось також до директора департаменту ДАБІ у Львівській області та начальника ДАБІ м. Львова здійснити перевірку законності спорудження будівель на зазначених земельних ділянках.

Просимо голову Львівської облдержадміністрації створити комісію з перевірки законності використання земельних ділянок та будівництва храмів на них, зокрема у місті Львові (проспект Червоної Калини, 89) та про результати розгляду звернення інформувати  Львівську обласну раду у  визначений законом термін», - сказано у зверненні депутатів Львівської облради. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ