Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівська облрада вимагає офіційних вибачень від президента Ізраїлю

Депутати Львівської обласної ради учора, 11 жовтня, під час засідання сесії звернулися до Президента України, Верховної Ради та Міністерства закордонних справ щодо виступу в українському парламенті президента Ізраїлю та утвердження рівноправних дипломатичних відносин з Ізраїлем. Звернення підтримало 62 депутати.

Депутати Львівщини обурилися виступом глави Ізраїлю Реувена Рівліна 27 вересня під час парламентських слухань «75-ті роковини трагедії Бабиного Яру: уроки історії та сучасність».

«В скорботний день для українського та єврейського народів президент Ізраїлю звинуватив українців у причетності до масових розстрілів у Бабиному Яру. При цьому він наголосив на особистій, так би мовити, провині бійців ОУН, які начебто знущалися над євреями, вбивали їх та видавали фашистам», - йдеться у зверненні.

Депутати нагадали, що у страшній трагедії Бабиного Яру ОУН втратила 621 особу – їх розстріляли нацисти. У Бабиному Яру також вбили видатну українську поетесу Олену Телігу. Окрім того там загинула величезна кількість представників різних народів.

Як наголосили депутати Львівщини, їх, як і більшість українців, обурив не лише виступ президента Ізраїлю, але й відсутність будь-якої реакції нардепів та президента України.

Депутати у своєму зверненні засудили виступ Реувена Рівліна та попросили владу України визнати його оцінку історичних подій недипломатичною та такою, що не відповідає дійсності.

«Жителі Львівщини, як і всі громадяни України, очікують на реакцію українських дипломатів  та офіційні вибачення від президента Ізраїлю», - йдеться у зверненні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ