Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська залізниця переплатила 1.5 мільйона за чоботи

Львівська залізниця переплатила 1.5 мільйона за чоботи, - Тендер і Злочин.

Регіональна філія «Львівська залізниця» ПАТ «Українська залізниця» у лютому-березні 2017 року здійснила закупівлю чобіт чоловічих. За результатом проведених відкритих торгів було укладено договір з ТОВ «Таланлегпром» на загальну суму 10 567 563,72 грн. Номер закупівлі – UA-2017-02-24-000007-a.

Найдешевшу ціну – 9 104 968,68 грн. – під час проведення даної процедури закупівлі було подано учасником ТОВ «Валтекс». Проте замовником торгів було оприлюднено інформацію про відхилення тендерної пропозиції ТОВ «Валтекс», як такої, що не відповідає вимогам тендерної документації. 18 квітня 2017 року Замовник розмістив на веб-порталі prozorro.gov.ua інформацію про визначення переможцем торгів ТОВ «Таланлегпром» та повідомлення про намір укласти договір.

ТОВ «Валтекс» оскаржив рішення замовника в Антимонопольному комітеті України. Рішенням Постійно діючої адміністративної колегії Антимонопольного комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель № 3010-р/пк-пз від 17.05.2017 року скаргу ТОВ «Валтекс» задоволено частково, а саме, постановлено: зобов’язати регіональну філію «Львівська залізниця» публічного акціонерного товариства «Українська залізниця» скасувати рішення про відхилення тендерної пропозиції товариства з обмеженою відповідальністю «Валтекс» та рішення про визначення товариства з обмеженою відповідальністю «Таланлегпром» переможцем процедури закупівлі.

Проте 23.05.2017 року замовником на веб-порталі prozorro.gov.ua знову було розміщено інформацію про відхилення тендерної пропозиції ТОВ «Валтекс», як такої, що не відповідає вимогам тендерної документації.

Слід зазначити, що підставою для відхилення пропозиції ТОВ «Валтекс» другого разу стала відсутність у складі тендерної пропозиції копії ДСТУ EN ISO 20345:2009 «Засоби індивідуального захисту». На виконання п. 2.3. Додатку № 6 (а саме: 2.3. Копія ГОСТу, або копія ДСТУ, або копія технічних умов на виготовлення товару…) ТОВ «Валтекс» було надано у складі тендерної пропозиції копію ДСТУ 3962-2000 (ГОСТу 12.4.137-2011), що відповідає вимогам тендерної документації, зокрема: п. 2.3 Додатку №6, Додатку № 5 «Технічна специфікація». Крім того Рішенням Постійно діючої адміністративної колегії Антимонопольного комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель підтверджено, що пропозиція ТОВ «Валтекс» відповідала кваліфікаційним та технічним вимогам, визначеним у Документації.

Окрім того, у складі тендерної пропозиції переможця торгів, ТОВ «Таланлегпром», також відсутня копія ДСТУ EN ISO 20345:2009 «Засоби індивідуального захисту. Взуття професійної призначеності. Технічні умови», а надано копію ДСТУ ДСТУ 3962-2000 (ГОСТу 12.4.137-2011). Проте даного учасника замовник визначив переможцем процедури закупівлі та уклав з ним договір про закупівлю.

За результатом аналізу даної процедури закупівлі експертами Центру було скеровано звернення в Держаудитслужбу та Управління захисту економіки.

Сьогодні отримали відповідь Західного офісу Держаудитслужби: наявність порушень підтверджено, замовнику надіслано рекомендації щодо вжиття заходів по усуненню порушень, розірвання неправомірно укладеного договору про закупівлю та притягнення до відповідальності винних осіб.

Тендер і Злочин

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ