Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Надзвичайні події

Львівське сміття пропонують захоронити … на дні озера

Три сільські ради Яворівського району скликають позачергові сесії, щоб не допустити скидання львівського сміття в озеро біля села Віжомля. Про це повідомили у спільноті «Громадський Контроль Яворівщини» на Фейсбук.

Як зазначено в дописі, 6 квітня відбулась зустріч голови Львівської ОДА Олега Синютки з головами Віжомлянської та Мужиловицької сільських рад Оксаною Драбчук та Володимиром Карпою, а також були присутні голова Яворівської РДА Орест Хлян та заступник голови Яворівської районної ради Іван Карпа.

Метою такої зустрічі було обговорення пропозиції колишнього керівника ГХП "Сірка" Каземира Прислідського про влаштування полігону ТПВ на території Віжомлянської сільської ради. Мова йде про Віжомлянське озеро, яке за твердженням Прислідського, можна спустити, адже там колись за радянських часів було так зване «хвостосховище» ГХП «Сірка». Полігон пропонують розмістити на дні озера.

«Як повідомив голова ЛОДА Олег Синютка, Прислідський з власного досвіду зробив свій звіт та обрахував, що на дні озера утворились поклади глини, які унеможливлять попадання ТПВ в грунт, а в яму, яка утвориться після спуску води, можна буде засипати сміттям ще 60-70 років», - йдеться в повідомленні.

Відтак, громада села Віжомля провела громадські слухання та одноголосно висловилась проти того, щоб спускали водойму та розміщувати полігон ТПВ. Крім того, вже з понеділка скликаються позачергові сесії Віжомлянської, Мужиловицької та Прилбичівської сільських рад стосовно цього питання.

Варто зазначити, що саме від цього озера бере початок річка Віжомля, яка впадає в р.Шкло, а та в свою чергу впадає в р.Сян, яка протікає територією Польщі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ