Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівський ліцей імені Героїв Крут отримав керівника

Сьогодні, 23 жовтня, в Львівській обласній раді пройшов конкурс на заміщення посади начальника комунального закладу Львівської обласної ради «Львівський державний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут».

За підсумками засідання конкурсної комісії одноголосно було прийняте рішення про схвалення кандидатури полковника Юрія Гусара на посаду очільника цього закладу освіти військового профілю. Відповідне подання скерується на Міністерство оборони України для повторного відрядження полковника Гусара для керівництва ліцеєм.

Полковник Юрій Гусар вперше очолив Львівський ліцей імені Героїв Крут у серпні 2018 року. Він застав дуже низький стан закладу, який не виконував на належному рівні своїх статутних завдань. До нього ліцей 28 років очолював полковник Саляк, із яким пов’язана низка скандалів, махінацій та зловживань. Зі всі тривалі роки свого перебування Саляк довів ліцей до фактичного стану руїни, про що вже неодноразово описували кореспонденти різних ЗМІ. Дійшло до того, що в 2018 року тодішні керівники ліцею не набрали належної кількості вступників!

Натомість Гусар за короткий час зумів не тільки покращити навчальну базу та організувати принципи військового вишколу в ліцеї, але й докорінно змінити атмосферу відносин у військовому колективі. Ліцей тепер став відкритим для громадськості, починає відігравати роль центру військово-патріотичного виховання молоді, розгортає співпрацю з закладами подібного типу в Україні та за кордоном. Виховний процес крутян базується на прикладах зрозумілих та близьких молоді, а також враховує досвід, здобутий в АТО/ООС. Цьому сприяють оновлені кадри, які мають відповідні знання та мотивацію для роботи з молоддю. Комплексні зміни сприяють підвищенню престижності військової професії серед юнаків, які тут навчаються.

Питання функціонування ліцею імені Героїв Крут у сьогоднішніх умовах є питанням національної безпеки. Адже його випусники стають найкращими курсантами вищих закладів освіти в сфері оборони та безпеки. Саме тому зрозуміло, що полковник Гусар, маючи належний досвід військової служби, зокрема, під час російсько-української війни, став найкращою кандидатурою.

Рішення конкурсної комісії схвально вітали представники батьківського комітету та громадськість, які на власні очі бачать позитивні зміни, які відбуваються у Ліцеї імені Героїв Крут. Дякуємо всім друзям ліцею за підтримку!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ