Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівський медуніверситет закупить дороге м’яса у кмітливого подружжя

Львівський національний медичний університет провів аукціони на закупівлю курятини, яловичини, свинини та субпродуктів з очікуваною вартістю 1 млн грн, утім на торги прийшли лише чоловік та його дружина, які створювали умовну конкуренцію один одному. Про це стало відомо з сайту публічних закупівель Prozorro, - пишуть "Наші гроші. Львів"

Закупівлю проводили у трьох лотах, в одному з них вже підписано договір, а в двох інших опубліковано повідомлення про намір його укладення. В усіх випадках між собою конкурували лише Дарія Коршунова і Тарас Кирик.

Так, у лоті на закупівлю свинини перемогла Дарія Коршунова з дешевшою пропозицією, що становила майже 230 тис. грн. Вона постачатиме м’ясо котлетне по 78,12 грн/кг, полядвицю і шию – по 98,75 грн/кг.

Тарас Кирик і Дарія Коршунова ходять на одні й ті ж торги (фото зі сторінки у Facebook)

У двох інших лотах пропозиції підприємця Коршунової були значно дешевшими (загалом на майже 240 тис. грн), аніж Кирика. Однак вона відмовилася від підписання договору, оскільки зробила помилки при формуванні ціни.

Таким чином тендерний комітет медуніверситету опублікував повідомлення про намір укласти два договори з підприємцем Тарасом Кириком на загальну суму майже 699 тис. грн. Якщо їх підпишуть, Кирик постачатиме, зокрема, «крупно-кускову» яловичину по 197,3 грн/кг, м’ясо яловиче котлетне – по 169,12 грн/кг, яловичу печінку – по 93,95 грн/кг, яловичий язик – по 225,49 грн/кг, куряче філе – по 85,85 грн/кг та інше.

Згідно з цінами на ринку «Шувар» станом на 2 травня, найдорожча яловичина коштує 120 грн/кг, свинна полядвиця – 98 грн/кг, свинна шия – 85 грн/кг, куряче філе – 70 грн/кг. Заморожений яловичий язик та печінка в магазині «Metro» коштують 130 грн/кг та 47 грн/кг відповідно.

При реєстрації приватним підприємцем Тарас Кирик вказав номер мобільного телефону (0967900100), який Дарія Коршунова використала при реєстрації в соціальній мережі Facebook. З її профілю стало відомо, що вони одружені. На попередніх торгах Дарія Коршунова вказувала, що Кирик працює в неї водієм-експедитором. Так само її фірма, ПП «Перша торгова компанія», надавала Тарасу Кирику позитивні відгуки про виконання аналогічних договорів для участі в держзакупівлях.

Окрім того, мобільний номер телефону, який вказує Дарія Коршунова (0983251060), також використовує Тарас Кирик при представництві на торгах фірми, де він є співвласником (ПП «Кит-Світ»).

Також підприємство «Кит-Світ» вказує, що Коршунова працює на фірмі на посаді менеджера з продажу.

Нагадаємо, що згідно із ЗУ «Про публічні закупівлі», чоловік та дружина є пов’язаними особами і не можуть брати в одних і тих же торгах. Комітет зобов’язаний відхиляти пропозиції пов’язаних осіб.

lviv.nashigroshi.org.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ