Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львів’ян запрошують почути «Пори року» Вівальді, адаптовані для хору та органа

10 листопада відвідувачі Львівського органного залу почують щось дещо особливе – «Пори року» Вівальді для хору та органа.

Нове прочитання всесвітньовідомого шедевра здійснив харківський композитор Володимир Богатирьов спеціально до XIII Львівського міжнародного органного фестивалю.

Прекрасна барокова музика в оновленому прочитанні звучатиме у виконанні хору «Гомін» під диригуванням Вадима Яценка та органістки Світлани Позднишевої.

Перекладення бестселера світової класики для незвичного складу здійснив молодий харківський композитор Володимир Богатирьов на замовлення Львівського органного залу.

«Ідея сама по собі цікава. Вона не нова, адже існує безліч акапела колективів, які переспівують знані інструментальні твори. Але я ніколи не чув саме виконання «Пір року» Вівальді.

Це віртуозна музика, яка написана виключно для струнних, з урахуванням їхньої акустики, технічних і виразових можливостей. Власне, через це доводилося йти на певні хитрощі, аби не спростити матеріал і водночас залишити структуру і динаміку музичного руху», – розповів композитор про аранжування.

Так орган із другорядного героя перетворився на рівноцінного соліста. У результаті слухачі матимуть змогу познайомитися з унікальним твором – концертом для хору і органа.

Львівський органний зал запрошує почути унікальний концерт у рамках XIII Львівського міжнародного органного фестивалю 10 листопада о 19:00.

Квитки доступні за посиланням або у касі органного залу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ