Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львову загрожує сміття: другий день перекрито в'їзд на Львівське сміттєзвалище у Грибовичах

Підприємці з ринку, що на площі Липневій у Львові, вже другу добу перекривають в'їзд сміттєвозам на Грибовицьке сміттєзвалище. Усю ніч там чергувало близько 20 осіб. Люди організували наметове містечко, протестуючи в такий спосіб проти ліквідації торгових рядів на площі Липневій. Про це повідомили представники протестувальників.

Зокрема, у повідомленні сказано: "Зранку до них також приєдналися безробітні продавці, котрим вчора заборонили торгівлю, викинувши на вулицю. Підприємці обурені заявами А. Садового щодо забезпечення місцями для торгівлі на Привокзальному ринку та ринку «Добробут». Мер пообіцяв лише 90 місць із необхідних 500 і, як вияснилось згодом – збрехав, бо в адміністрації ринків «Привокзальний» та «Добробут» нам повідомили, що у них взагалі відсутні вільні місця.

Співорганізатор акції протесту голова ВК «Наступ» Р. Секела також повідомив «Ми писали звернення до мерії, в якому чітко зазначили про необхідну нам кількість робочих місць. Сьогодні пан мер займається цинічним окозамилюванням, він вирішив в такий спосіб задобрити підприємців лише для того, щоб швидше позбутись їх з пл. Липневої. Підприємці, торгуючи там роками, мають повне право вимагати від міста створити належні умови для існування цього базарчику. Люди бояться втратити свої робочі місця, а Садовий, займаючи пост мера міста Львова, в першу чергу, повинен дбати про інтереси львівської громади, натомість він цинічно нехтує ними. Тому ми проголосили про безстрокову акцію протесту, ми вимагаємо зберегти цей ринок, а тому перекриватимемо в’їзд на сміттєзвалище до тих пір, поки Садовий не втопиться в смітті. Ми не віддамо площу Липневу під будівництво чергового паркінгу, ми стоятимемо до кінця, боротимемось за власний шматок хліба».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ