Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Ляшко: сподіваюсь, що Львів стане прикладом для інших міст і громад

Сьогодні, 9 червня, у Львові відбувається Екстрений медичного форум "Якою буде медицина у Львові?". Розпочали подію міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко, міський голова Львова Андрій Садовий та регіональний менеджер IFC в Україні, Білорусі та Молдові Джейсон Пеллмар.

"Побудова системи охорони здоров’я, яка може швидко та ефективно реагувати на пандемію, є ключовим фактором для забезпечення стійкого зростання в епоху пост-COVID, - сказав Джейсон Пеллмар, регіональний менеджер IFC в Україні, Білорусі та Молдові. – Ми продовжуємо підтримувати Україну у збільшенні доступу до доступних та якісних медичних послуг. Добре структуровані ДПП можуть допомогти країні досягти цієї мети та сприяти формуванню передової інфраструктури охорони здоров’я".

Водночас міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко наголосив на важливості поширення кращих практик в організації надання медичної допомоги населенню, і висловив сподівання, що Львів стане прикладом для інших міст та громад.

"Надзвичайно важливо, що сьогоднішнім ініціатором форуму є саме місто, яке розуміє важливість спланувати розвиток системи охорони здоров’я. Необхідно чітко створити бачення на завтра, на рік, а також на 10 років вперед.

Всі ми чітко розуміємо, що тенденція до децентралізації буде зберігатись і надалі. Разом з тим жодна з громад не існує у вакуумі. Саме тому, на наш погляд, інтеграція, концентрація і координація – це ключові ознаки сучасної системи охорони здоров’я. МОЗ підтримує ініціативу створення спроможної мережі закладів охорони здоров’я і створення потужних медичних об’єднань, які повинні гармонійно існувати в системі госпітальних кругів. Тому нам потрібно встановити постійний діалог, залучаючи такі майданчики, як ваш сьогоднішній форум. І це не лиш діалог між містом, областю і громадами. Надання медичних послуг передбачає залучення різних провайдерів, та їхню координацію. Тому координація має відбуватись багатовекторно.

Сподіваюсь, місто Львів стане прикладом для інших міст і громад, а напрацьовані спільно рішення зможуть бути передані до тих регіонів, які захочуть і будуть вчитись у міста Лева. Тому в мене є один заклик до учасників форуму: обговорюйте, дискутуйте і приймайте рішення виключно на благо пацієнтів і медичних працівників. Оскільки ми будуємо пацієнтоорієнтовану систему охорони здоров’я. Бажаю плідної дискусії", - сказав міністр охорони здоров’я.

На Екстреному медичному форумі говоритимуть про розвиток трьох ТМО (територіальних медичних об’єднань) та реформування медичної галузі загалом. Окрім того, під час форуму відбудеться презентація дослідження міжнародної компанії Deloitte про трансформацію медичної сфери у Львові. Цей проєкт реалізується в межах проєкту USAID.

До обговорень запрошені експерти медичної галузі, зокрема Карін Багонджі, керівниця групи експертів міжнародної фінансової корпорації, Тетяна Думенко, експертка з питань якості медичних послуг, агенція Be-it health, представники Міністерства охорони здоров'я, НСЗУ та головні лікарі львівських лікарень.

Також в межах форуму відбулось підписання Меморандуму щодо підтримки напрямків розвитку медичної галузі у Львові між Міжнародною фінансовою корпорацією, Львівською міською радою та партнерами. Як наголосив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, ця подія є важливою з точки зору запуску пілотування проєктів у сфері державно-приватного партнерства та у сфері медицини нашого міста.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, сьогодні, 9 червня, у Львові проходить екстрений медичний форум "Якою буде медицина у Львові".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ