Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

В Україні розроблять тест-систему, що з одного зразка визначатиме - це грип, парагрипп, або COVID-19

В Україні розроблять тест-систему, яка дозволить визначати з одного зразка на що хвора людина: грип, парагрипп, або COVID-19.
Віктор Ляшко. Фото: МОЗ

Про це заявив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко в ефірі ток-шоу “Народ проти” на телеканалі Україна 24, передає УНН.

“Ми тісно співпрацюємо з Інститутом молекулярної біології, і ми з ними сиділи за круглим столом, в тому числі в моєму кабінеті з академіками і прийшли до того рішення, що сьогодні тест-систем, які діагностують коронавірусну хворобу величезна кількість. Водночас нам потрібно готуватися до сезону, коли до COVID-19 приєднається грип, парагрипп та інші 200 грипоподібних захворювань. І наші академіка сказали, що вони зроблять тест-систему, яка дозволить нам з одного зразка виявляти чітко — це буде на 5-6 плашок панелей, і чітко буде показувати чи це грип, парагрипп або коронавірусна хвороба”, — розповів Ляшко.

За його словами, таке замовлення від Міністерства охорони здоров’я до академіків вже надійшло.

“Академіки приймають участь у робочій групі наші, на даний момент ми замовляємо в них секвенування геному коронавірусу, який циркулює в нас в Україні, саме на базі цього інституту це буде проведено, надалі саме цей геном буде входити до інших тест-систем, до тих виробників, які виробляють”, — сказав Ляшко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ