Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Вибори 2019: Литвиненко, Бондар, Ригованов

Гал-інфо продовжує розповідати про канидатів у президенти. Сьогодні у нашому матеріалі екс-журналістка Юлія Литвиненко, лідер "Відродження" Бондар та вимушений переселень Ригованов.

Юлія Литвиненко

Що відомо про Юлію Литвиненко?

Юлія Литвиненко відома українська журналістка та телеведуча. За свою кар’єру попрацювала на багатьох відомих каналах. Останнім місцем роботи був телеканал "Прямий", де вона вела програму "Полудень". До цього екс-журналістка вела кілька проектів на NewsOne, власником якого тоді був інший кандидат у президенти – Євген Мураєв.

Популярність Литвиненко отримала завдяки передачі "Позаочі" на ІНТЕРІ. Проте програму, з її слів, закрили через Володимира Зеленського, який згорнув виробництво передачі, а кошти, які призначались на "Позаочі" пішли на фінансування "95 кварталу".

Юлія Литвиненко

Політичного досвіду Литвиненко не має. Початком кар’єри фактично можна вважати день реєстрації її кандидатури в ЦВК. Раніше Литвиненко лише була помічницею заступника Тимошенко у "Батьківщині" Сергія Власенка.

Сама Юлія Володимирівна є об’єктом постійної критики з боку Литвиненко. Експерти вважають, що екс-журналістка є технічним кандидатом, щоб відібрати голоси в Тимошенко. Адже Литвиненко теж будує образ "залізної леді" - сильної незалежної жінки. Причину свого балотування вона пояснює бажанням забезпечити майбутнє для своїх дітей та наявністю "багатьох питань до політиків, які накопичились за 20 років".  

Політична програма

Литвиненко обіцяє, що конфлікт з Росією буде врегульований відповідно до норм міжнародного права. У зовнішній політиці виступає за посилення співпраці з НАТО та регіональне співробітництво з країнами Східної Європи.

Всередині країни Литвиненко пропонує ввести ринок землі, запровадити електронне адміністрування та декларування та розробити стратегії відновлення Донбасу й Криму.

Декларація

Згідно декларації Литвиненко у 2017 році заробила всього 41 тис. гривень. Майже 33 тис. зарплати вона отримала від ТзОВ "Новини 24 години". 4,4 тис. гривень їй заплатив канал "Прямий", а решту коштів склали гонорари. Готівкою в екс-журналістки 10 тис. доларів та 100 тис. гривень.

У Литвиненко з нерухомості лише одна квартира в столиці на 71 м кв., а їздить політикиня на Volkswagen Tiguan 2013 року випуску.

Гроші для застави у ЦВК Литвиненко позичила в  знайомих, пообіцявши повернути, як стане політиком.

*********************************************************

Віктор Бондар

Що відомо про Віктора Бондаря?

За свою політичну кар’єру, яка розпочалась в Уряді Віктора Ющенка, Бондар встиг побути і міністром, і головою Дніпропетровської ОДА, і заступником голови Митної служби. У 2010 році, після приходу Януковича, проти Бондаря порушили кримінальну справу за збитки державі в розмірі 5 млн. гривень, яку закрили в 2012. Тоді ж він на парламентських виборах у мажоритарному окрузі переміг "регіонала" Дерикоту та вступив до фракції "Партії регіонів" у Раді.

"Регіоналів" він покинув у кульмінаційний момент Євромайдану – 19 лютого 2014 року, пояснивши це тим, що партія змінила європейський курс розвитку України на протилежний.

Зараз Бондар очолює партію "Відродження" (від неї і балотується), до якої входять переважно колишні "регіонали", зокрема Геннадій Кернес – мер Харкова. Політсилу часто пов’язують з олігархом Ігорем Коломойським.

Політична програма

Як і Євген Мураєв, Бондар виступає за вирішення питання вступу до військово-політичних блоків лише через всеукраїнський референдум. Також він хоче переглянути умови Угоди про асоціацію з ЄС та умови співпраці з МВФ на користь стимулювання розвитку економіки.

Віктор Бондар

В економіці кандидат у президенти виступає за збереження ядерної генерації, що передбачає завершення будівництва 3-го і 4-го блоків Хмельницької АЕС та відновлення будівництва 5-го і 6-го блоків Рівненської АЕС.

Упродовж трьох років Бондар обіцяє капітально відремонтувати 12 тис. км доріг та побудувати 1000 км нових. На дорожньо-ремонтні роботи виділятиметься не менше 10% бюджету. За три роки також буде збудовано не менше як 800 км залізничних шляхів щороку.

Як завершити війту та повернути втрачені території, Бондар тримає в секреті.

Декларація

У 2017 доходи Бондаря склали майже 500 тис. гривень. 234 498 гривень він отримав від Верховної Ради як зарплату, ще 252 825 гривень – кошти на депутатські повноваження та 3 879 гривень процентів.

Готівкою політик має більше 1,3 млн доларів, 240 тис. євро та 170 тис. гривень. Понад 50 тис. гривень у нього розміщені в "Приватбанку". Крім того, Бондар взяв кредит в "Приватбанку" на 161 203 гривень.

Бондар власником компанії "Будінформ".

У власності Бондаря земельна ділянка на 1 500 м кв. і житловий будинок на 611 м кв. в Гостомелі Київської області. Також він маю землю площею 2 500 м кв. на Хмельниччині та квартиру на 77 м кв. в Одесі.

У кандидата в президенти 77 картин різних художників, 17 дорогоцінних ікон, чотири антикварних годинники та дев'ять наручних годинників. Також він має 3 пари запонок з дорогоцінного металу.

*********************************************************

Руслан Ригованов

Що відомо про Руслана Ригованова?

Руслан Ригованов родом з окупованої Горлівки та є переселенцем. Раніше він керував Комітетом у справах вимушених переселенців та брав участь в акціях для привернення уваги до внутрішньо переміщених осіб.

У політиці Ригованов новачок. Раніше він лише допомагав депутатці від "Самопомочі" Наталії Веселовій. Проте він полюбляв їздити в Росію та виступати там на ток-шоу, тому нардепка змусила його скласти повноваження.  

Зараз Ригованов очолює державне підприємство "Севастопольський морський рибний порт".

Руслан Ригованов

Політична програма

У своїй програмі Ригованов виступає за введення воєнного стану до відбиття агресії та повернення непідконтрольних територій. Також він хоче сформувати систему прямого народовладдя та систему територіальної оборони.

У зовнішній політиці він гарантує вступ до НАТО.

Декларація

У 2017 році Ригованов отримав 80,5 тис. гривень зарплати в ДП «Севастопольський морський рибний порт». Ще 6 800 гривень –  від зайняття незалежною професійною діяльністю. Готівкою він тримає 8 тис доларів.

Нерухомості у Ригованова не задекларовано, зате дружина володіє квартирою та офісом у Горлівці. Також вона має два авто: Chevrolet Takuma 2007 року і ГАЗ 31029 1996 року випуску.

Крім того, Вікторія Ригованова є власницею "ДОНБАСЗЕМЛЕРЕСУРС" та "ТОРГОВИЙ ДІМ "УКРАЇНСЬКИЙ ФАРФОР".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ