Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Максим Козицький очолив Львівську територіальну тристоронню соціально-економічну раду

Сьогодні, 17 березня, у Львівській ОДА відбулось засідання Львівської територіальної тристоронньої соціально-економічної ради. Про це повідомили Гал-нфо у пресслужбі ЛОДА.
Фото Львівська ОДА

Це постійно діючий дорадчий, консультативний та узгоджувальний орган, що утворюється спільним рішенням сторін соціального партнерства для ведення соціального діалогу у Львівській області.

Так, в межах засідання головою ради одноголосно обрали голову Львівської облдержадміністрації Максима Козицького.

Окрім цього продовжили дію Територіальної угоди між Львівською обласною державною адміністрацією, Львівським обласним об’єднанням організацій роботодавців та профспілковим об’єднанням Львівської області на 2021-22 роки. Упродовж року до неї планують внести зміни та доповнення. Додамо, що попередня угода діяла упродовж 2018-2020 років.

«Угода охоплює всі сторони суспільного життя і є одним з основних регуляторів трудових відносин в області. Маю надію, що реалізація положень і надалі сприятиме виробленню узгоджених пропозицій та рекомендацій з питань формування державної економічної та соціальної політики, регулюванню економічних, соціальних та трудових відносин та шляхів їх подальшого розвитку»,- зазначив очільник області.

Угода містить 61 зобов’язання, які належать до компетенції облдержадміністрації. Всього угода має 70 зобов’язань.

Зобов’язання стосуються різних сторін суспільного життя Львівщини, зокрема:

-  сфери економічних та виробничих відносин,

- сфери продуктивної зайнятості і соціального захисту населення від безробіття,

- сфери оплати праці та трудових відносин,

- охорони праці та здоров’я, умов праці та відпочинку, охорони навколишнього середовища;

- сфери соціальних гарантій і задоволення культурних і духовних потреб населення.

Реалізацію поставлених завдань забезпечують структурні підрозділи обласної державної адміністрації.

Також в межах засідання розглянули низку актуальних питань, серед яких тарифи у сферах енергетики та комунальних послуг.

Так, за результатами засідання Львівська територіальна тристороння соціально-економічна рада вирішила звернутися до Кабміну з наступними пропозиціями:

- внести зміни у Державний бюджет України на 2021 рік стосовно видатків на відшкодування залишків узгодженої та непрофінансованої заборгованості з різниці в тарифах, затвердженої Територіальною комісією у 2017 році по підприємствах теплокомуненерго – 60,1 млн грн, і водопровідно-каналізаційного господарства – 124,4 млн гривень.

- внести зміни до Кодексу газорозподільних систем та до діючого Типового договору розподілу природного газу в частині передбачення для виробників теплової енергії з сезонним (одноставковим) тарифом, можливості розраховуватись за послуги з розподілу природного газу за фактично спожитий об’єм природного газу в конкретному розрахунковому періоді опалювального сезону.

Окрім цього, розглянути можливість відновлення державного регулювання цін для населення на ринку природного газу. Продовжити термін дії «Положення про покладення спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу» щонайменше до завершення карантинних заходів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ