Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Максим Козицький зустрівся зі спеціальним посланником МЗС Італії

У межах зустрічі сторони обговорили подальші кроки допомоги у відновленні України та узгодили напрямки співпраці. Про це повідомили в Департаменті міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва ЛОДА.

Сьогодні, 3 вересня, начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький провів робочу зустріч зі спеціальним посланником Міністра закордонних справ Італійської Республіки з питань відбудови та зміцнення стійкості України Давіде Ла Чечіліа. Під час зустрічі обговорювали відбудову і відновлення постраждалих територій України та внеску, який в цьому напрямку планує здійснити Італія.

«Львівщина у порівнянні з іншими областями, які розташовуються ближче до лінії фронту, виглядає безтурботною, але таке враження є дуже оманливим, адже немає сім'ї, яка б не пережила горе втрати. Наша область за час війни стикнулася з багатьма викликами: великою кількістю вимушених переселенців, навантаженням на медичну сферу. Триває активна підготовкою до зими, адже ми відновлюємо нашу енергетичну мережу, яка дуже постраждала внаслідок російських атак. Але я переконаний, що спільно з нашими італійськими колегами нам вдасться здолати усі труднощі», – зазначив Максим Козицький.

Давіде Ла Чечіліа розповів, що він перебуває зараз в Україні з метою обговорення питань, пов’язаних з процесом відновлення та реконструкції України та посилення залучення Італії до цієї сфери.

«Частиною нашої роботи тут є зокрема створення передумов для покращення медичної реабілітації тих, хто постраждав внаслідок війни. Серед запитів є допомога в психосоціальному секторі, тому цей напрямок є також для нас важливим. Оснащення водовідведення та систем пожежного захисту для шкіл на Заході України є також одним з напрямів нашої роботи. Ми залишаємося відкритими до будь-яких подальших запитів, щоб розвивати нашу співпрацю зі Львівщиною», – сказав спецпосланник.

Максим Козицький також додав, що 30% цивільних лікарень області задіяні в допомозі військовим, тому втілення нових проєктів за підтримки італійської сторони є важливим аспектом співпраці, зокрема у межах реабілітаційних центрів Superhumans, Unbroken та «Галичина».

«Важливим є також втілення нового проєкту на території обласної психіатричної лікарні, яка є єдиною в області, що надає допомогу важким хворим, а їх кількість зросла від початку війни вдвічі. Проєкт втілення хірургічного корпусу Львівського обласного перинатального центру є одним із пріоритетних. За минулий рік там народилася найбільша кількість дітей в Україні. Цей центр є суперсучасним навіть за мірками Європи, але там не вистачає хірургічного відділення», – зазначив очільник Львівщини. 

Також він розповів про Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр, спеціалісти якого борються з дитячою онкологією та іншими рідкісними захворюваннями. 

«З цього медзакладу діти надалі їдуть за кордон на лікування. Він перебуває під опікою Першої леді України Олени Зеленської. Наступного року ми хочемо зробити там сучасну реанімацію, а для втілення такого проєкту потрібно щонайменше 50 мільйонів гривень. Якби наші італійські друзі могли допомогти обладнанням, нам вдалось би коштами обласного бюджету провести необхідні ремонтні роботи та відкрити це відділення», – резюмував Максим Козицький. 

Давіде Ла Чечіліа зазначив, що передасть цю інформацію профільним міністерствам і буде тримати ці питання на контролі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ