Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Маркіян Лопачак: Стрілецька пісня "Ой у лузі червона калина…" знову стала символом спротиву української нації

Як зазначив секретар Львівської міської ради, сьогодні у Львові співати її навчалися дітки, які були змушені тікати від московської окупації. З Києва, Харкова, Лисичанська, Краматорська, Сіверодонецька, Вугледара...

Війна – це не тільки про території та економіку. Московити воюють насамперед за мізки наших майбутніх поколінь. За знищення української ідентичності та української нації як такої. Саме тому Секретаріат Львівської міської ради започаткував новий проект для дітей вимушено переміщених українців.

Він поєднує в собі кілька складових – це і вивчення в максимально простий спосіб базових знань з української мови, і знайомство з автентичною українською культурою та звичаями.

"До нашого задуму долучається багато відомих людей та волонтерів, тому такий формат дуже подобається усім.

Скажімо, навіть сьогодні організували дуже тепле та яскраве свято для діток, а вже в четвер плануємо провести і для дорослих, і для малюків майстер-клас з писанкарства. В планах – зустрічі з письменниками, краєзнавцями, істориками.

Хочемо максимально показати наскільки глибокою та автентичною є українська культура, що українська мова варта того, аби її знати та вчити, що жоден «рускій мір» ніколи не зможе зрівнятися з нашими звичаями та традиціями, які там, на півдні та сході, якраз таки і були зумисне знищені більшовиками та комуністами, а тепер і новітньою ордою", - додав Лопачак.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ