Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Маркіян Мальський оголосив війну паліям сухостою

Голова Львівської облдержадміністрації Маркіян Мальський доручив усім структурним підрозділам та силовим структурам взяти на контроль ситуацію зі спаленням сухої трави в області. Відповідні доручення очільник області дав 17 вересня під час апаратної наради. Про це Гал-інфо повідомили у прес-службі ЛОДА.
Апаратна нарада ЛОДА

Головне управління Держгеокадастру у Львівській області має надати інформацію про власників земельних ділянок, в яких виявлено самовільне спалення сухої рослинності для притягнення порушників до адміністративної відповідальності.

За дорученням голови ЛОДА також проведуть профілактичну роботу з підприємствами агропромислового комплексу щодо недопущення спалювання сухої рослинності та її залишків, в тому числі стерні.

В межах контролю за ситуацією зі спаленням сухостою голова облдержадміністрації доручив організувати роботу з користувачами мисливських угідь, аби забезпечити належну охорону мисливських угідь та притягнути до адмінвідповідальності правопорушників у випадку спалювання сухої рослинності чи її залишків.

Також при отриманні повідомлень про випадки спалювання рослинності або її залишків за зверненнями сільських, селищних голів, керівників лісогосподарських підприємств Нацполіція проводитиме слідчі дії щодо виявлення та притягнення до відповідальності винуватців пожеж в екосистемах.

Окрім того, голова дав доручення посилити інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення з метою недопущення пожеж, особливу увагу звернути на заборону спалювання сухої трави і забезпечити установлення білбордів з інформацією про відповідальність за випалювання сухої рослинності і закликами щодо недопущення таких дій уздовж автомобільних доріг, залізничних колій, біля лісових масивів, в населених пунктах. Додатково розмістити пам’ятки у громадському транспорті щодо заборони спалювання трави, задіяти усі можливості ЗМІ до розміщення відеороликів, статей, радіотрансляції звернень.

У Басейновому управлінні Львівського обласного управління водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну за дорученням очільника області мають привести в робочий стан меліоративні системи в місцях їх проходження через лісові масиви і торфовища, здійснити їх очищення від трави, кущів, дерев, замулення та забезпечити, за необхідності, підняття рівня води, а також проконтролювати підготовку меліоративних каналів, які знаходяться на балансі органів місцевого самоврядування.

З метою недопущення спалення сухостою проводитимуть рейди щодо контролю за несанкціонованим спалюванням рослинності або її залишків із залученням працівників Державної екологічної інспекції у Львівській області, Головного управління Національної поліції України у Львівській області, Головного управління Державної служби України  з надзвичайних ситуацій у Львівській області, а також громадських інспекторів з охорони довкілля. У разі виявлення випадків несанкціонованого спалювання рослинності або її залишків вживатимуть невідкладних заходів реагування.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, нещодавно на Львівщині трапилось дві пожежі торфу і три - сухостою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ