Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Матолич усе пояснив Панькевичу і попросив спростувати інформацію про саботаж

ГО «Молодь за зміни» поширила лист першого заступника голови Львівської ОДАБогдана Матолича голові Львівської обласної ради Олегові Панькевичу. У ньому пояснено, чому ОДА попросила перенести початок слухань (у комісіях облради) річного звіту голови ОДА на 14 березня, а також міститься прохання «спростувати неправдиві повідомлення, які з'явились в засобах масової інформації, щодо ігнорування чи саботажу обласною державною адміністрацією слухань в комісіях».

Подаємо текст листа цілком: «Дозвольте запевнити Вас у тому, що обласна державна адміністрація конструктивно співпрацює як з обласною радою, так і її профільними комісіями. Конструктивна співпраця передбачає також взаєморозуміння і консенсус у прийнятті важливих управлінських рішень. Саме тому обласна державна адміністрація, на Ваш лист від 5 березня 2012 року № 02-вих-299, звернулася до Вас із проханням перенести початок слухань звіту про виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Львівської області за 2011 рік на 14 березня 2012 року.

Прохання про перенесення початку слухань було зумовлено кількома важливими факторами. По-перше, станом на 5 березня 2012 року в обласній державній адміністрації та її структурних підрозділах уже був чітко сформований та затверджений план роботи. По-друге, на 7 березня 2012 року було заплановане розширене засідання Кабінету Міністрів України, у якому бере участь голова обласної державної адміністрації М.Д. Костюк, і усі структурні підрозділи обласної державної адміністрації займалися підготовкою інформаційних матеріалів для вказаного засідання. По-третє, обласна державна адміністрація отримала Ваш лист про початок слухань звіту про виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Львівської області за 2011 рік 5 березня 2012 року, а самі слухання повинні були початися через кілька годин після надходження вказаного листа. Такий короткий термін для підготовки звіту про виконання найважливішого документу ЛьвівсоКОЇ області є неприпустимим, оскільки аналіз Програми соціально-економічного та культурного розвитку Львівської області за 2011 рік вимагає ґрунтовного та скрупульозного підходу.

Зважаючи на усе викладене вище, прошу Вас спростувати неправдиві повідомлення, які з'явились в засобах масової інформації, щодо ігнорування чи саботажу обласною державною адміністрацією слухань в комісіях Львівської обласної ради звіту про виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Львівської області за 2011 рік».

Додамо, що сьогодні, 13 березня, відбудеться чергова сесія Львівської обласної ради. На ній мав би таки виступити зі звітом голова Львівської ОДА Михайло Костюк. Відтак, депутати планують розглянути питання про висловлення недовіри голові ОДА - з ініціативи "Фронту змін", яку підтримала "Свобода".

Також нагадаємо, що на попередній сесії  Львівської обласної ради (28 лютого) питання про недовіру депутати вилучили з порядку денного, бо, відповідно до процедури, перед цим має виступити зі звітом голова Львівської ОДА. При цьому ніхто з ініціаторів недовіри так і не пояснив, навіщо це питання взагалі було внесено до порядку денного, адже звіт на той день не був запланований. Вже після сесії Львівська обласна рада звинуватила чиновників ОДА, що вони не приходять звітувати на засідання профільних комісій, як це, знову ж таки, передбачено чиннною процедурою. Згодом у суперечку втрутився сам Михайло Костюк, який дав слово, що 13 березня виступить на сесії з річним звітом. 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ