Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Майбутніх матерів навчали правилам успішного грудного вигодовування дитини

Майбутніх матерів навчали правилам успішного грудного вигодовування дитини, - прес-служба Департаменту охорони здоров'я ЛОДА.

Захід, присвячений початку Тижня підтримки грудного вигодовування, відбувся сьогодні, 2 серпня 2017 року, в дитячому центрі здоров’я імені Анни Мазуренко.

Лекцію на тему «Як забезпечити успішне грудне вигодовування» для майбутніх матерів підготувала головний позаштатний спеціаліст департаменту охорони здоров’я з підтримки грудного вигодовування, кандидат медичних наук, лікар-неонатолог Ольга Шлемкевич.

Метою зустрічі було навчити майбутніх матерів правильно організувати грудне вигодовування, довести, наскільки воно є важливим для здоров’я як дитини, так і самої матері, показати, яку велику роль відіграє грудне вигодовування в налагодженні тісного психоемоційного контакту матері та дитини. «Сьогодні ми відзначаємо 25-річчя від часу заснування Всесвітнього тижня грудного вигодовування, що проводиться в понад 170 країнах світу, в тому числі й в Україні. За оцінками неонатологів, починаючи з 2007 року і донині, кількість жінок, що годують дітей грудьми, зросла приблизно на 20%, що є значним позитивним досягненням. Грудне вигодовування є єдиним природнім способом годування дитини, а унікальний склад молока здатний повністю забезпечувати потреби дитини в усіх необхідних речовинах аж до 6 місяців життя. Саме під час грудного вигодовування дитина природнім шляхом отримує першу імунізацію проти багатьох захворювань», - наголосила Ольга Шлемкевич.

Було підкреслено основні правила для забезпечення успішного грудного вигодовування, а саме: прикладання дитини до грудей протягом  першої години після пологів, годування на вимогу, виключно грудне вигодовування до досягнення дитиною 6-місячного віку. Продовжувати годування грудним молоком можна і до 2 років, а іноді й довше, паралельно вводячи прикорми. Припиняти його треба дуже поступово, коли до цього будуть готові і мама, і дитина, індивідуально підходячи до цього питання в кожному конкретному випадку. Як окремі надзвичайно важливі фактори лікар виділила мотивацію самої жінки годувати дитину грудьми та психологічну підтримку як з боку медичного персоналу, так і з боку чоловіка та всієї родини. Лише за таких умов можна правильно налагодити грудне вигодовування, щоб воно забезпечувало всі переваги для здорового розвитку дитини та приносило задоволення і багато позитивних емоцій, пов’язаних з материнством.

Головний лікар дитячого центру здоров’я імені Анни Мазуренко Антін Кушнір розповів, що подібний захід проводиться в новоствореному центрі вперше, але така ініціатива однозначно буде продовжена. «Діяльність центру спрямована на те, щоб доносити якісні знання доказової медицини до суспільства, безпосередньо до пацієнтів, а також до лікарів, які, в разі необхідності, могли б отримати консультації висококваліфікованих експертів, - зазначив Антін Кушнір. – Сьогодні ми зібрали майбутніх матерів, щоб надати їм фахові знання щодо організації грудного вигодовування,  розвіяти деякі міфи та підтримати жінок в бажанні годувати свою дитину грудьми, забезпечивши їй таким чином якнайкращий старт у житті».

По завершенні лекції вагітні жінки мали можливість поспілкуватися з матерями, що годують дітей грудним молоком, обмінятися досвідом, а також задати питання лікарю-неонатологу щодо різних аспектів налагодження успішного грудного вигодовування дитини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ