Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Майже 200 українських шкіл та садочків мають проблеми з опаленням

Майже 200 українських шкіл та садочків мають проблеми з опаленням. Про це йдеться на сайті Держпродспоживслужби.

Фахівці Держпродспоживслужби перевірили 5 тис. вітчизняних закладів освіти. Порушення температурного режиму встановлено у 193 установах.

"Ці обстеження проводилися з метою забезпечення заходів щодо профілактики грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій в епідемічний сезон ГРВІ та грипу в 2018-2019 в закладах дошкільної, загальної середньої, професійно-технічної освіти та закладів інтернатного типу для дітей", - уточнили у відомстві.

Основними причинами недотримання температурного режиму стало порушення термінів початку опалювального сезону (Черкаська, Дніпропетровська, Херсонська області), несвоєчасна підготовка систем опалення (Житомирська, Закарпатська, Херсонська області), несправність автономних котелень (Київська, Вінницька, Миколаївська області), відсутність з вини власника умов збереження тепла під час навчального процесу (Одеська, Полтавська, Харківська області), безвідповідальність органів виконавчої влади через встановлення лімітів опалення (Миколаївська, Рівненська області), пошкодження зовнішніх мереж або неякісна робота централізованих мереж теплопостачання (Івано-Франківська, Кіровоградська, Полтавська, Тернопільська, Харківська області).

За фактами виявлених порушень керівникам установ освіти надано 120 приписів та направлено 469 інформаційних повідомлень органам виконавчої влади та місцевого самоврядування.

У Держпродспоживслужбі поінформували, що відповідальність за виконання санітарних правил і норм покладається на засновника (власника) та керівника установи освіти. Щоденний контроль за виконанням чинних санітарних правил і норм повинен здійснювати керівник та медичний персонал навчального закладу, а також відповідальна особа, призначена наказом керівника установи.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ