Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мешканці Львова повстають проти сміттєвих майданчиків

У Львові мешканці району Рясне, які організували форпост на вул. Шевченка 327-г, вирішили діяти радикальніше. «У середу, 25 січня, о 18.00 плануємо перекрити рух у Рясному-1 біля мосту», – про це Гал-інфо повідомив активіст Назар.

Також Назар повідомив,  що до протесту планують приєднатись мешканці Сихівського та Галицького районів, де влада Львова також хоче облаштувати  майданчики для перевантаження та брикетування твердих побутових відходів.

Активіст розповів, що сьогодні вранці мешканці району Рясне спільними діями зупинили фури, які прямували на територію заводу «Львівсільмаш» (йдеться про адресу вул. Шевченка 327-г).  За його словами, машини везли техніку для брикетування сміття.

Також Назар розповів, що люди занепокоєнні тим, що  перебувають під пильним наглядом: «Довкола нашого намета ходить невідомий чоловік і періодично відзвонюється комусь».

Наразі на форпості на вул. Шевченка 327-г чергує близько тридцяти людей. Як повідомив  Назар, дрова і харчі  постачають самі мешканці.

Активіст наголосив, що протестувальники бачать розв’язання проблеми у переговорах з владою.   

Додамо, що сьогодні стало відомо про ще одну попереджувальну антисміттєву акцію. Вона відбудеться завтра, 24 січня,  о 19.00 за адресою вул. Стрийська, 75.  Причина протесту та сама:  мешканці  проти створення майданчика для брикетування та пресування сміття на вул. Стрийській,193.

Нагадаємо, що 19 січня, на екстреній сесії Львівської міської ради депутати постановили ухвалу «Про критичну ситуацію, яка склалася на адміністративній території Львівської міської ради у зв’язку з неможливістю вивезення твердих побутових відходів».

Зокрема, ухвалою визначено місця для організації тимчасових майданчиків для перевантаження та брикетування твердих побутових відходів на територіях адміністративних районів Львова:

1. Сихівський, Галицький райони – вул. Стрийська, 193.

2. Залізничний район – вул. Городоцька 280.

3. Личаківський район – вул. Пластова, 13.

4. Шевченківський район – вул. Т. Шевченка, 327-г.

5. Франківський район – вул. Персенківка, 19.

Ухвала передбачає, що на цих майданчиках мають бути облаштовані брикетувальні комплекси з розрахунку один комплекс для одного адміністративного району.

Також ухвалою депутати надали львівському комунальному підприємству «Транспортна фірма «Львівспецкомунтранс» дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок для виробничих потреб (у тому числі для організації тимчасових майданчиків для перевантаження та брикетування твердих побутових відходів) за рахунок земель промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ